Bővült az OT Williams szerepe

Elég nyilvánvaló okok miatt nem ideális, hogy a kezdő jobb oldali tackle ugyanakkor a második számú bal tackle is legyen.

Egy pár közelmúltbeli esemény miatt Mike Remmers ebbe a helyzetbe kerülhetett volna, de a rookie Daryl Williams jól oldja meg ezt a helyzetet.

"Már elkezdtük próbálgatni vele a bal oldali tackle posztot." mondta a vezetőedző Ron Rivera Williams kapcsán, aki a Panthers negyedik körös választása volt idén. "Csinált néhány szép dolgot jobb oldali tackle-ként, majd a múlt héten is jól teljesített az egy-egy elleni gyakorlatokban. Ekkor gondoltuk azt, hogy képes játszani akár ezen a szinten is."

Williams 36 meccsen volt kezdő jobb oldali tackle Oklahoma-ban, míg csak egyszer bal oldali tackle-ként. Azon a meccsen egyébként egy lenyűgöző győzelmet arattak az Alabama ellen a Sugar Bowl-on a 2013-as szezonban.

Williams elsősorban Remmers tartaléka volt a jobb oldali tackle poszton, de van lehetősége a bal oldalon is. A left tackle Jonathan Martin visszavonult az edzőtábor elején, és az esetleges tartalék Nate Chandler és Amini Silatolu sérülésekkel küzdenek.

"Elkapta. Érti." mondta a támadófal edzője, John Matsko Williams-el kapcsolatban. "Pontosnak és precíznek kell lenned a pass protection-ben ebben a ligában. Tényleg fantasztikus munkával javított a lábmunkáján és a kéztartásán."

Williams a legtöbb időt még mindig a jobb oldali tackle poszton tölti, és a közelmúltbeli Ryan Kalil sérülés megnyitotta az utat Williams számára, hogy otthonosabban mozogjon az első csapatban. Remmers-nek volt néhány snap-je centerként - ez a másik dolog, ami megnehezíti számára, hogy bal oldali tackle-t játsszon - és Williams helyettesítette Remmers-t right tackle poszton az első csapatban.

"Arról van szó, hogy tapasztalatokat szerzünk az egymás melletti játékokkal." mondta Williams. "A második csapatban (a right guard) Chris Scott-al szoktam játszani. Most, az elsőben Trai Turner-el játszom és ők másképpen játszanak. Az ilyen fiatal srácoknak, mint én, dolgozni kell a kémián velük. Hogy képesek legyenek bízni bennem."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: tulsaworld.com