A Panthers 65 millióért hosszabbított Luke Kuechly-vel

A Carolina Panthers hosszútávon magához láncolta csapatának legjobb védőjét Luke Kuechly-t. A középső linebacker ötéves, 62 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a csapatával.

Kuechly a hosszabbításával posztjának legjobban fizetett játékosa lett. Évi 12,4 millió dolláros átlagával bőven megelőzte Bobby Wagner-t (10,75), Lawrence Timmons-t (9,6) és NaVorro Bowman-t (9) is.

Kuechly-t a 2012-es Draft első körében választotta ki a Panthers. Most lép szerződésének utolsó évébe így az Ő esetében már nem lesz szükség a csapat által lehívható ötödik éves opcióra. A linebacker igen kiemelkedően teljesített az NFL-ben így a Panthers biztosra ment és már idő előtt hosszabbított vele.

"Teljesen megérdemelte a liga nagy valószínűséggel legjobb belső linebacker-e. Mióta 2012-ben draftolták, Kuechly kétszer szerepelt a Pro Bowl-n, kétszer volt first-team All Pro és megkapta az NFL Defensive Player of the Year díjat 2013-ban."

Eddigi hároméves pályafutás során a Panthers összes mérkőzésén pályára lépett kezdőként. 473 tacklet, 6 sacket, 1 kierőszakolt fumblet és 7 interceptiont szerzett. Újonc szezonjában megválasztották a liga legjobb újonc védőjének, a második szezonjában pedig elnyerte az Év legjobb védőjének díját. Az elmúlt két évben beválasztották a Pro Bowl és az All-Pro első csapatába is.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)