Előzetes - Vikings - 49ers - 1. hét

Preview Vikings-49erss_RegSeason1_1Eljött az idő, hétfő este a Minnesota Vikings csapata is megkezdi a 17 héten át tartó menetelést.

Nem éppen magyar embernek kedvező időpontban zajlik majd a Vikings első mérkőzése a 2015-ös szezonban, ugyanis egészen a Nyugati-partig utazunk, hogy az 50. Super Bowl helyszínén, Santa Clara-ban a San Francisco 49ers együttesével játszunk a Monday Night Football második meccsén.

A holtidényben és az előszezonban a két csapat szinte teljesen ellentétes utat járt be. Amíg a Vikings szépen építkezett és sikerrel vívta meg az előszezon mérkőzéseket, addig a 49ers sokat bajlódott. Kezdésnek mindjárt a vezetőedző kérdést oldották meg a végén kapkodva, majd az előszezonban sem sikerült olyan eredményt elérniük, mint amit elvártak volna a szurkolóik.

Ez viszont már nem az előszezon, itt már csak a legjobbak jutnak szerephez a csapatoknál. Vendég, azaz Vikings oldalon egy nagy visszatérőnk lesz. Adrian Peterson a 2014-es idény első hete után lett eltiltva és egészen mostanáig nem is szerepelt mérkőzésen. Jelentős javulást várunk a futójátéktól, ami azért tavaly sem volt annyira rossz, hogy a vészharangokat kongassuk, de azért Peterson kicsit jobb, mint Asiata. Ráadásul ugye a szezon előtt 2500 yardot ígért AP, akár el is kezdheti gyűrni a yardokat.

Van még miről beszélni a meccs előtt, ugyanis majdnem ilyen jelentőségű az a dolog, hogy kiesett a kezdő center, a jobb oldali guard és tackle is. A helyettesek is megvannak már. Joe Berger, Mike Harris és az újonc T.J.Clemmings lesznek így a kezdők Kalil és Fusco mellett. Érdekes és talán kicsit nehezebb is lesz így majd a támadófal élete ezen a meccsen és még pár másikon is.

Elkapó poszton véleményem szerint jók vagyunk, hiszen érkezett a veterán Mike Wallace, akire azért biztos nagyobb szerep hárul majd, mint az előszezonban. Ott van még Charles Johnson is, aki Teddy kedvenc célpontja lett a tavalyi idény második felében és volt még az idei előszezonban is. De megemlítjük még az önmagát nagy fejlődésen átment játékosnak valló Patterson is és persze a mindig jókezű Jarius Wright is.

Érdekes párharc lesz a Bridgewater – Kaepernick rivalizálás is, mivel mindketten mobilis irányítók, akik nem riadnak vissza egy kis futástól sem, bár Teddy szerintem kicsit passzolósabb, mint a 49ers-es kollégája.

Minden kiderül kedd hajnalban. A találkozót a Sport2 élőben közvetíti majd kedd hajnali 4:30 -tól.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com