Csoportrangadóval indul a második hét

Hajnalban megrendezik az idei év első Thursday Night Footballját. A Kansas City Chiefs - Denver Broncos AFC West csoportrangadó mérkőzéssel kezdetét veszi a második hét.

Mindkét csapat győzelemmel rajtolt de azért igencsak ellentétes a csapatok megítélése. Amíg a Chiefs meglepő magabiztossággal lépet át a Houston Texans csapatán addig a Broncos elég sok kritikát kapott a Baltimore Ravens legyőzését követően.

Pontosabban nem a csapat hanem egyetlen játékos miatt merült fel rengeteg kérdés. És meglepő módon ez a játékos Peyton Manning volt. A tavalyi szezonzárás és az offseasonban nyilvánosságra kerültek alapján ez azonban mégsem okozott akkora meglepetést.

Utolsó hét mérkőzésén pályafutása legrosszabb átlagát produkálta. Átlag 6.45 yard, 59.6%-os pontosság, 6 touchdown, 7 interception és 75-ös QB rating. A hosszú passzai nem ülnek és tudható, hogy problémák vannak az ujjaival.

Manning és az offense gyengélkedése (a kettőnek azért köze van egymáshoz) mellett azonban szenzációsan teljesített a defense. A 173 engedett yarddal és a 100 engedett passzolt yarddal a liga legjobb egysége volt az első játékhéten.

Joe Flacco csak átadásainak 56%-át tudta sikeresen végrehajtani, 2 alkalommal leszedték a passzát és 2 alkalommal sikerült földre vinniük. A futás ellen is nagyon jól szerepeltek, 73 futott yardon tartották a Ravens egységét.

Ezen nem kell vitatkozni hiszen ez tény, a mérkőzést a defense nyerte meg. Egy elit defense és egy szinte ligautolsó offense mutatkozott be a múlt hétvégén.

A Chiefs oldalán azonban egy kicsit árnyaltabb a kép. Nagyon hamar sikerült tetemes előnyt kiépíteniük és ezt követően tulajdonképpen csak le kellett menedzselniük a találkozót.

A Kansas támadóegysége közepesen, a védelem a közepesnél gyengébben teljesített. A találkozó legjobbja a tight end Travis Kelce lett aki 2 touchdownnal és 106 yardal zárt. Tony Gonzalez után a csapat történetének második tight endje lett aki egy mérkőzésen átlépte a 100 elkapott yardot és 2 elkapott touchdownt.

A Jamaal Charles vezette running back sor nem zárt túl jó napot a Texans ellen bár egy jó front sevennel kellett farkasszemet nézniük ami hajnalban sem lesz másként. A mérkőzést a Chiefs offense és a Broncos defense fogja eldönteni de igazából a szurkolók nem erre kíváncsiak.

Ami most minden szurkolót érdekel az az, hogy mire lesz képes Peyton Manning. A múlt heti kiábrándító teljesítmény után sokakat el tudna hallgattatni ha jól játszana az Arrowhead Stadium-ban. Ha Manning jobban játszik mint múlt hét vasárnap és a defense megismétli a Ravens elleni teljesítményét akkor győztesen fognak levonulni a pályáról. Ha viszont a Broncos offense továbbra is csak szenvedi fog akkor az komolyan átírja majd a playoff esélyeket is.

(nfl.com, Fotó: usatoday.com, sbnation.com, predominantlyorange.com, sportsnet.ca)