Kuechly folytatja a protokollt

A linebacker Luke Kuechly úgy tűnik, hogy jó úton halad a visszatérés felé, de addig nem végezhet  labdarúgó tevékenységet, amíg át nem megy az NFL agyrázkódás protokolljának minden fázisán, mondta a vezetőedző Ron Rivera hétfőn.

És ezért nincs semmi menetrendet, ami Kuechly játékáról szólna a vasárnapi, első hazai, Houston Texans elleni meccs előtt.

"Beszéltem vele. Olyan, mint az eddigi Luke." mondta Rivera. "Nem fogjuk kiküldeni Luke-ot, amíg készen nem áll. Végigmegyünk a protokollon úgy, ahogy az elő van írva. Vannak lépések a protokoll során, amin át kell mennie - minden nap egy újabb lépés. Ma az volt a feladata, hogy jöjjön és nézzük meg, hogy van. Jól van, így holnap jön a következő lépés -szerintem meg fogja csinálni a kezdő tesztet - majd meg fogják vizsgálni az orvosok."

Kuechly a vasárnapi, Jacksonville Jaguars elleni győztes szezonnyitó első félidejében szenvedett sérülést, a szerelésnél először fejjel ért hozzá a Jaguars running back-jéhez, TJ Yeldon-hoz. Ezután megpróbált talpra állni, de aztán hátradőlt a földre, majd elhagyta a pályát minimális segítséggel.

"Amikor ment szerelni, a futó elfordult, és ez egy kicsit szerencsétlenül sült el." mondta Rivera. "A szerencse az egészben az, hogy képes volt a saját lában bemenni az öltözőbe és azonnal el tudta kezdeni a protokollt."

Kuechly nem tudott visszatérni, de pillanatokkal a sérülése után már űzte a csapattársait, mielőtt elkezdődött a második félidő.

"Bejöttünk a félidőben és azonnal ránéztünk, és tudtuk, hogy legalább stabil az állapota." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott. "Luke, bebizonyítva vezetői érzékét, odajött, ahol találkozott a védelem a félidőben, és felpumpálta a srácokat meg minden. Tudtuk, hogy rendben van, és azt hiszem, ez segített a játékosoknak érzelmileg és mentálisan is."

Rendben lenni és képesnek lenni a játékra két különböző dolog, de az első jelek pozitívak.

Az NFL agyrázkódás protokollját 2013-ban fogadták el, ami elsőre pihenőt ír elő, miután a csapat orvosi személyzete megvizsgálta, hogy a játékos hasonló eredményeket produkál, mint a szezon előtt végzett vizsgálatok során. Ezután további részletes neurológiai vizsgálat következik, amely után a játékos visszatérhet a fizikai aktivitáshoz. Ha nem jelentkeznek aggasztó tünetek, a játékost végül a csapat orvosa, majd egy független orvos vizsgálja meg, hogy visszatérhet e teljes mértékben a játékhoz.

"A mai, egyetlen dolog, amit mondtam, hogy rendben van és folytatja a protokollt és meglátjuk, hogy halad napról napra." mondta Rivera. "Ma egy jó napja volt."

Williams-nek megrándult a térde: A rookie offensive tackle Daryl Williams részt vett az MRI-n hétfőn, ahol megtudta hogy kificamította a jobb térdét, amikor vasárnap blokkolt az első negyedben egy mezőnygólnál.

"Még mindig jobb, mint egy szakadt ACL." mondta Williams. "Őrület, ahogyan történt. Három srác megpróbálta visszahúzni engem és amikor a labda átment a póznák között, egy srác ráesett hátulról a térdemre. Balszerencsés dolog volt."

Williams hasonló sérülés szenvedett - de úgy véli, talán még rosszabb is volt, mint ez - amikor másodéves volt az Oklahoma-n. Akkor kihagyta az utolsó két alapszakasz meccset és a Cotton Bowl-t egy hónappal később.

Hosszú nap a kulcsjátékosoknak: Rivera három játékost említett, aki szerinte túl sokat játszott a nyitómeccsen, közülük ketten sérülésből tértek vissza.

A defensive end Charles Johnson, aki nem játszott az előszezonban egy vádli és egy hát/nyak sérülés miatt, a defensive snap-ek 78 százalékában a pályán volt.

"Hogy őszinte legyek, gondoltam, hogy ez egy kicsit túl sok, főleg egy olyan srácnak, aki nem játszott az előszezonban." mondta Rivera. "De Charles nagyon jól játszott, és az is szép dolog volt, hogy Charles odajött utána, és azt mondta nekem, hogy tud jobban játszani, és egyetértek. Amikor Charles nagyon, nagyon jól játszik, akkor istenverte jó a védelmünk."

A center Ryan Kalil, aki kihagyta az utolsó két előszezon meccset egy térdsérülés miatt, minden snap során a pályán volt. Az eredeti terv az volt, hogy pihentetni fogják, de Williams sérülése meghiúsította ezt.

"Kalil nagyon jól csinálta, abból ítélve, amit láttam." mondta Rivera. "Tudom, hogy volt az orvosnál korábban, de úgy nézett ki, mint aki jól jött ki belőle."

A running back Jonathan Stewart egészségesen kezdte a meccset és a Panthers szeretné, ha ez így is maradna. A Carolina 21 futásából 18 az ő nevéhez fűződik.

"Szeretném azt látni, hogy nem játszik túl sokat, de ha hengerel és harcol, akkor hagyjuk őt futni." mondta Rivera. "Friss volt, nagyon otthonosan érezte magát a pályán és magabiztos volt. Keményen futott. Bármikor, amikor egy back jön, és úgy játszik, ahogy ő, az elképesztő."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: nesn.com