A Vikings a második héten csoportrangadót nyert a Lions ellen

RegSeason Game2, Lions-Vikings2Ezt még nézni is öröm volt, mivel a Vikings magabiztosan, a meccset végig uralva nyert a Detroit ellen.

Adrian Peterson 134 futott yardot ért el 29 kísérletből, amivel nagyban hozzájárult, hogy a Vikings 26:16 arányban győzedelmeskedjen a Lions felett. Igaz, hogy a TD nem jött össze neki, mert egy gólvonal kísérletnél leért a térde az egy yardos vonalnál. Volt egy nagyszerű 49 yardos elkapása is. Jóllehet az elkapás maga kb. fél yard volt, de a labdával így is megtett még 48,5 yardot.

192 kombinált yarddal a csapat egyik legjobbja volt. De nem ő az egyetlen. A védelem valóban megnyomta azt a reset gombot, amit Griffen még a meccs előtt emlegetett. Amit láthattunk az a 49ers elleni meccs teljes ellentettje volt.

Nem hiányoztak a TD-k sem, hiszen hármat is szereztünk. Teddy Bridgewater a vártnál kicsit talán kevesebbet, mindössze 18 passzkísérletet csinált a meccsen, igaz azt hozzá kell tenni, hogy ebből 14 cél talált. Így született meg a Vikings első idei TD-je is, amit a Bridgewater – Rudolph 5 yardos összjátékból született meg már az első támadássorozatból.

A védelem is remekül helytállt, hiszen nem engedte érvényesülni a Stafford vezette Lions offense-t. Ezt többször is bizonyítottuk.

Az első negyed végén esett a majdnem TD Peterson-tól, de a második negyedben korrigáltunk. Ahelyett, hogy mezőnygólt rúgtunk volna rámentünk negyedik kísérletre. 1 yardról Bridgewater könnyedén szerzett újabb TD-t, amivel 14 pontra növeltük előnyünket.

Következett két mezőnygól, mindkét csapattól egy-egy, majd a szünet előtt a Lions is megszerezte első hatpontosát. Calvin Johnson kapta el Stafford passzát az endzone-ban, igencsak szorongatott helyzetből, Rhodes sajnos itt lemaradt a Lions elkapójáról.

A szünet után két gyors labdaszerzés volt mindkét oldalon, majd ismét mi jöhettünk. Ígéretes támadás, gyönyörű befejezés. Zach Line a Vikings FB-je, akinek volt pár rossz blokkolása addig most 1 yardos TD-t futott. Karrierjében ez volt az első, hogy az NFL-ben TD-t ért el.

A negyedik negyedben Stafford interceptiont dobott, amit Smith kapott el, de egy védő szabálytalanság miatt visszafújták. Semmi gond nem volt, hiszen rögtön ezután Stafford újra eladta, csak most a védő falember Trattou kapta el a labdát.

Élni csak félig tudtunk a lehetőséggel, csak egy mezőnygólt tudtunk kihozni a labdaszerzésből.

A meccs vége előtt alig két perccel Ebron révén 10 pontra felzárkózott a Lions, de kibekkeltük a végét, így 26:16 arányban megnyertük a csoportrangadót.

A mérleg így már 1-1, a Chargers ellen már a pozitív mutatóért mehetünk.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com