Kuechly újra edzett

Luke Kuechly szereti a munkáját. Meg akar csinálni minden ismétlést, minden szerelést, meg akarja nézni a videók utolsó másodperceit. Ez teszi őt nagyszerűvé.

"Játszani akarok, amennyire csak lehet, mert ez az, amit szeretek csinálni." mondta Kuechly.

De amikor az All-Pro linebacker agyrázkódást szenvedett a szezonnyitón a Jacksonville elleni meccsen, minden megváltozott. Kuechly-nek arra kellett összpontosítania, hogy egészséges legyen és kövesse az agyrázkódás protokollt.

"Nehéz, amikor szeretnél kimenni, és itt ülsz, és a srácok jönnek be, izzadtan, és volt egy jó edzésük." mondta Kuechly. "Itt vicceltek mellettem, hogy mi történt az edzésen. Ez olyan holtidő. Nem lehet kimenni és játszani a barátokkal."

Kuechly várakozásának vége.

Miután kihagyta az utolsó három meccset, Kuechly visszatért kedden az első edzéséhez a sérülése után.

"Régóta nem izzadtam ott a srácokkal," mondta Kuechly, "és ez jó érzés."

A vezetőedző Ron Rivera-t lenyűgözte, amit látott Kuechly-től, aki gyorsan visszaugrott az őt megillető helyre, a Carolina védelmének szívébe.

"Onnan folytatta, ahol abbahagyta - a kommunikáció és a mozgása, minden, amit csinált, tipikus Luke." mondta Rivera. "Nagyon jó, hogy ott volt. Ez egy hosszú folyamat volt, de egy olyan folyamat, amit meg kellett csinálni."

A folyamatot kihívást jelent Kuechly számára, aki azt mondta, soha nem volt agyrázkódása ezelőtt és korábban sosem hiányzott meccsről NFL karrierje során. Kuechly elmondta, hogy utoljára újoncként hagyott ki edzést a középiskolában.

"Egész idő alatt viszkettem a visszatérés miatt." mondta Kuechly. "Néha ez a dolog időt vesz igénybe. Ez az egyik olyan dolog, amit csak ki kell várni, hogy elmúljon. Ez volt talán a legnehezebb része."

Nehéz, igen. Kuechly tudta, hogy nincs minden rendben, miután ütközött a Jaguars running back-jével, T.J. Yeldon-nal.

"Tudtam, hogy valami nincs rendben." emlékezett vissza Kuechly. "Szögben érkeztem. Azt hittem, hogy megy az egyik irányba, és elment a másik irányba. A dolgok gyorsan történtek."

Végül a fejfájás alábbhagyott és Kuechly átment a független orvosi vizsgálaton.

"Készen állok." mondta. "Minden újra teljes sebességgel megy."

A Panthers azt tervezi, hogy Kuechly pályára lép a Seattle Seahawks ellen. A.J. Klein, aki helyettesítette Kuechly-t távollétében, bebizonyította, hogy képes kezelni a felelősséget a középső linebacker pozícióban.

"Azt hiszem, A.J. kiérdemelte a bizalmat." mondta Kuechly. "Ez egy csapat, a szó minden értelemben. Nem számít, ki játszik, nem esünk ki a ritmusból. Amikor az emberek a pályán vannak, odateszik magukat, és valami történik."

Ez az, amire lehet számítani Kuechly-től, amikor próbál segíteni a Carolina-nak elérni az 5-0-ás eredményt vasárnap.

"Amikor a pályán leszek, meg fogok tenni minden tőlem telhetőt. Bármi legyen is az. Remélhetőleg sokat. Meg fogom tenni, amit tudok." mondta Kuechly.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: wsoctv.com