Horton kész Allen helyébe lépni

Az utolsó Panthers meccset Wes Horton a televízióban nézte otthon.

A következő Panthers meccsen Horton valószínűleg kezdő lesz.

A defensive end Jared Allen becsípődött idege valószínűleg megakadályozza őt abban, hogy elutazzon Seattle-be, Horton-t ceruzával már be is írhatjuk kezdőként Allen helyére a vasárnapi, Seahawks elleni meccsen.

Horton kikerült a keretből a Carolina legutóbbi meccse előtt, a 4. héten, hogy helyet kapjon az offensive tackle David Foucault, mert a Panthers-nek mindenképpen szüksége volt a mélységre a meccs napján.

Három nappal később a Panthers újra leigazolta Horton-t.

"Ez egy nagyon hátborzongató érzés, tudván, hogy az utcára kerültél, hogy nem vagy alkalmazott. Nem igazán tudod, mit hoz a jövő. Hátborzongató érzés volt, de gyorsan jött és ment." mondta Horton.

Horton, aki ott volt a keretben, amióta a csapathoz került, mint draftolatlan újonc 2013-ban, azt mondta, megértette, hogy a sérülések kényszeríthetnek ilyen döntéseket - beleértve a saját sérülését is. Amellett, hogy a Carolina-nak szüksége volt az azonnali segítségre a támadófalban a 4. héten a Tampa Bay ellen, Horton korábban három egymást követő meccset hagyott ki a kificamodott válla miatt, amit a szezonnyitón szenvedett el.

"Egy kicsit meglepett, de sérülések történhetnek, és ha sérült vagy, nekik szükségük van a hatékonyságra, ez üzlet." mondta Horton. "Már teljesen túlléptem rajta. Tagja vagyok ennek a csapatnak. Ezen a héten az edzéseken meg akartam mutatni nekik, hogy nem csak egészséges vagyok, de egy tényező is lehetek vasárnap."

Miután a Panthers egy kis időre lemondott Horton-ról, Rivera boldog, hogy Horton egészséges a Seahawks ellen, tekintve Allen állapotát.

Horton hatékony játékos volt a Seattle ellen a csapatok legutóbbi találkozóin.

"Nagyon jó érzés, hogy visszakaptuk erre a meccsre." mondta Rivera. "A futás ellen nagyon szépen illik a csapatba, különösen a nagy fiúk ellen (mint Marshawn Lynch). Határozottan egy box-típusú játékos. Fog egy pár lépést tenni oldalirányban, de a legtöbb esetben kemény, masszív, és erős lesz a tight end elleni támadásnál."

Rivera-nak az is tetszik, ahogy Horton levédekezi a kimozgó irányítókat, mint Russell Wilson. Sajnos Rivera nem tartja valószínűnek, hogy Allen rendelkezésére áll majd Wilson üldözéséhez, "kivéve, ha holnap reggel minden nagyszerű lesz."

"Sajnálatos dolog, mert egy veterán srác, aki tudja, hogyan kell csinálni a dolgokat, amiket szeretnénk elérni a pályán." mondta Rivera. "De reálisnak kell lenni, mert ezután a meccs után még mindig van 11. Okosnak kell lennünk."

Allen, aki mindössze négy meccset hagyott ki a 12 szezon alatt, szintén reménykedik.

"Folytatom a rehabilitációt, és minden egyes nap egyre jobb lesz." mondta. "Csinálom a rehabilitációmat és meglátjuk, mi történik."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu