Változtatások Detroitban, kirúgták az offensive koordinátort

A Lions gyenge szezonkezdete miatt fejek hullottak Detroitban. Az első áldozatokat az offense szenvedte el. Tegnap bejelentették, hogy kirúgták az offensive koordinátor Joe Lombardi-t és az offensive line edző Jeremiah Washburn-t és Terry Heffernan-t is.

A csapat vezetőedzője Jim Caldwell a menesztések mellett bejelentette, hogy a csapat korábbi irányítóedzője Jim Bob Cooter veszi át az offensive koordinátori posztot. Azonban ha nem fog feljavulni a csapat játéka akkor további átalakításokra számíthatunk.

Lombardi neve ismerős lehet minden NFL szurkoló számára hiszen az Ő nevét viseli a mindenki által ahított Super Bowl trófea. Természetesen a győztest megillető trófeát nem róla, hanem nagyapjáról, a Green Bay Packers legendás edzőjéről Vince Lombardi-ról nevezték el.

Joe Lombardi a tavalyi szezon elején koordinátori tapasztalat nélkül lett a Lions offensive koordinátora. Korábban hét éven keresztül a New Orleans Saints alkalmazásában állt ahol öt éven keresztül Drew Brees irányítóedzője volt.

A Saints-éhez hasonló offenset akart megvalósítani Detroitban de finoman szólva sem sikerült ez a számára. Matthew Stafford nem volt olyan kifinomult bizonyos szituációkban mint amilyen Brees volt korábban de Lombardi érkezésével vitathatatlanul labdabiztosabb lett a jelenleg 27 éves irányító játéka a tavalyi szezonban.

Az idei szezonban azonban bekövetkezett egy nem várt visszaesés. Stafford már 9 interceptionnél tart úgy, hogy tavaly az egész alapszakasz során csak 12 alkalommal adta el a labdát. Az irányítót már többször is kikiabálták a csapatból az idei szezonban de az igazi problémát a csapat borzasztó futójátéka jelenti.

A Lions egysége 68 futott yardot átlagolt az idei alapszakasz mérkőzéseken amellyel messze a liga leggyengébb egységének számítanak. A futójáték tekintetében a New England Patriots és a Denver Broncos áll a 31. és a 30. helyen de Ők 6-0-val állnak így ameddig megállás nélkül nyernek addig szinte senki sem fog ezekkel a statisztikákkal foglalkozni.

A Lions viszont rengeteg sebből vérzik és a jelek szerint mindent meg akarnak tenni a csapat "megerősítéséért". A balhét egyértelműen az offense és a támadófal vitte el de az első pár domino feldőlésével még semmi sem ért véget.

Jim Caldwell állása sincs biztonságban és a vezetőedző pechére csapata a hétvégén Londonba utazik ahol a Kansas City Chiefs csapatával találkozik majd. Az elmúlt kicsit több mint egy évben két Európából hazatérő vezetőedző is elvesztette az állását. Tavaly az Oakland Raiders-nél Dennis Allen, míg idén a Miami Dolphins-nál Joe Philbin volt az áldozat.

Gyenge játék és egy újabb vereség esetén a jövő héten ilyen bejegyzés jelenne meg:

"Változtatások Detroitban, kirúgták a vezetőedzőt".

(nfl.com, Fotó: mlive.com, rantsports.com, freep.com)