Bill Belichick szerint "túl korai" dönteni a jövőjéről, szerződés alatt áll

Bill Belichick a 4-13-as csalódást keltő szezont követően még nem áll készen arra, hogy nyilatkozzon a New England Patriots-os jövőjéről. A 71 éves edző tegnap, a Patriots vasárnapi, New York Jets elleni 17-3-as szezonzáró vereségét követően újságíróknak elmondta, hogy Foxborough-ban minden jövőről szóló értékelés folyamatban van.

"Szerződésem van. Azt fogom tenni, amit mindig is tettem, vagyis tudjátok, minden nap bejövök, olyan keményen dolgozom, ahogy csak tudok, hogy segítsem a csapatot ahogy csak tudom" - mondta. "Szóval, ezt fogom továbbra is csinálni. Tudod, a mai nap egyfajta zárónap volt számunkra a játékosokkal, még találkozunk velük, aztán onnan folytatjuk. Ami a jövő évre vonatkozó döntéseket, irányokat vagy bármi ilyesmit illeti, ahhoz még túl korai. Az év végi folyamatok, tudod, nem hiszem, hogy alapvetően különbözni fognak abból a szempontból, ahogyan ez történik."

Belichick megjegyezte, hogy találkozni fog Robert Kraft tulajdonossal, de nem volt hajlandó elárulni az idejét vagy megmondani a megbeszélésekkel kapcsolatos elvárásait.

"Talán egy sor találkozó lesz, nem tudom" - mondta Belichick. "Ezt majd belsőleg fogjuk megoldani."

img_1993.jpeg

Belichick ugyanilyen kitérő volt azzal kapcsolatban is, hogy fontolóra venné-e a személyi döntésekről való lemondást, de továbbra is a Patriots edzője maradna. Válasza azonban úgy is értelmezhető, mint egy üzenet a tulajdonosoknak - vagy egy másik csapatnak - arról, hogy hajlandó visszalépni ezen a téren.

"Bármi mellett vagyok, amiről kollektíven úgy döntünk, hogy az a legjobb dolog, ami segít ennek a futballcsapatnak" - mondta Belichick, megjegyezve, hogy valakinek meg kell mondania a végső szót. "Bármi is legyen ez a folyamat, én csak egy része vagyok."

Hozzátette: "Azért vagyok itt, hogy addig dolgozzak, ameddig csak tudok, hogy minden nap segítsem a csapatunkat".

Fotó: twitter.com