Louis Murphy ACL szakadást szenvedett, véget ért számára a szezon

A Tampa Bay Buccaneers kénytelen lesz Louis Murphy nélkül befejezni a szezont, aki vasárnap egy 29 yardos elkapást követően ACL szakadást szenvedett. Már a mérkőzés folyamán sejtették, hogy ez a probléma, a legrosszabb pedig be is igazolódott.

A vasárnapi, Redskins elleni találkozón mind Louis Murphy, mind Vincent Jackson térdsérülést szenvedett, és mint kiderült előbbit egész szezonra el is veszítettük. Így most jelenleg mindössze három egészséges elkapó van a keretünkben, ez pedig egyáltalán nem könnyíti meg egy olyan nehéz helyzetben lévő csapat dolgát, mint a Buccaneers. Már csak Mike Evans, Russell Shepard, és Donteea Dye egészségesek. Minőségi játékosnak pedig ezek közül talán csak Evans nevezhető. Donteea Dye-nak ez az első szezonja, draftolatlanul került hozzánk, és a snappek majd 75%-nál fent volt a pályán a Washington ellen, valamint megszerezte karrierjének első hatpontosát is.

Vasárnap egyébként Shepard sem volt teljes egészében bevethető, róla pedig sokat elmond az, hogy karrierjének nagy részét a speciális egységben töltötte. Na meg szerintem ha ő szóba kerül mindannyian emlékszünk Greg Schiano nagy becsben tartott trükkös játékáról, melytől a mai napig röhögőgörcs kerülget, persze szegény Shepard kárára.

A Bucs-nál jelenleg három elkapó található a gyakorlócsapatban. Valószínűleg többüket fel is fogják hívni az aktív keretbe. Ők Rannell Hall, Adam Humphries, és Evan Spencer. Rannell Hall egész szép munkát végzett nálunk a felkészülési időszakban, ráadásul jó termetes játékos, talán bevethető lenne Evans mellett. Hozzá hasonlatosan Humphries is egész jó előszezont futott, ám méreteit tekintve őt inkább slot receiverként lehetne alkalmazni.

Mindenesetre azt még nem tudni Vincent Jackson sérülése mennyire súlyos, de a két elkapó kidőlésével egész biztosan hangsúlyosabb lesz a már eddig is domináló futójáték. Illetve nagyobb súlyt fognak fektetni a tight end játékokra. Az viszont egész biztos, hogy jelenleg ez most nem igazán jött túl jól, hisz ezzel együtt is kb. egymillió gonddal küszködik ez a csapat.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com