Visszatér a Patriots legjobb running backje

A hajnali Miami Dolphins elleni csoportrangadó előtt a legtöbb újságírót egyetlen kérdés foglalkoztatta. Többségüket most nem Brady vagy Gronk érdekelte hanem az, hogy mi lesz az idei alapszakaszban berobbanó Dion Lewis-al.

A kérdés pedig teljesen jogos a hétvégi New York Jets elleni mérkőzés után. A Jets elleni győztes mérkőzésen ritkán előforduló dolog történt meg a Patriots-al azaz az irányító szerezte a csapat legtöbb futott yardját. Ezen annyira nem döbbennénk le egy Seahawks vagy Panthers mérkőzés után de ez hatalmas meglepetésnek számít a Pats találkozóját követően.

Érdekes volt látni, hogy Tom Brady neve mellett nem csak a legtöbb passzolt yard (ebben azért semmi érdekes nincs) hanem a legtöbb futott yard is szerepel. Emellett az is érdekes volt, hogy ezt a kitüntető címet 15 futott yarddal érte el. Ez így viszont elképesztő és kiábrándító is egyszerre.

A Pats offense tarol a mérkőzésenként átlagosan szerzett pontok, összyardok és passzolt yardok tekintetében de utolsó előttiek a futott yardokat figyelembe véve. Ezen pedig nem segít Lewis távolléte. A 25 éves RB 40 futókísérletből 201 futott yardot szerzett. 5 yardot átlagol futásonként így a szurkolók hamar megkedvelték az új játékosukat.

Lewis hasi problémák miatt kihagyta a Jets elleni mérkőzést de Bill Belichick vezetőedző már elárulta, hogy pályán lesz a Dolphins elleni találkozón. Azt természetesen nem lehet tudni, hogy mennyire épült fel így jelenleg nem megmondható, hogy mennyi snappet kap majd a hajnali találkozón.

(nfl.com, Fotó: professionaljerseyprotection.com)