A szezon hátralevő részére kiesett a Pittsburgh Steelers legjobb running backje

A Pittsburgh Steelers szurkolói a hétvégén örülhettek mert visszatért kedvenc irányítójuk Ben Roethlisberger de mégsem lehettek boldogok a mérkőzést követően. A találkozón megsérült a csapat legjobb running backje így a szurkolók csak a következő szezonban láthatják újra egyszerre pályán Big Ben-t és Le'Veon Bell-t.

Bell a mérkőzés második negyedében sérült meg és az első pillanattól tudni lehetett, hogy súlyosan megsérült a játékos. A tegnap elvégzett vizsgálatok be is bizonyították mindezt és kiderült, hogy Bell-nek elszakadt az oldalszalagja. A Steelers később sérültlistára tette így már biztosan nem fog pályára lépni az idei szezonban.

Bell fontosságát jól megmutatja a tavalyi Baltimore Ravens elleni playoff mérkőzés amelyen térdsérülés miatt nem tudott pályára lépni. A korábban látott Steelers offense meg sem közelítette korábbi önmagát. Bell 1.361 futott yardot, 8 futott touchdownt és 854 elkapott yardot szerzett a tavalyi alapszakaszban. A csapat meghatározó játékosává vált aki a futójáték mellett a passzjátékot is megváltoztatja a jelenlétével.

Bell sérülése

Az idei szezonban már némileg visszafogottabban szerepelt. A tavalyi sérüléséből felépülve eltiltása miatt nem tudott pályára lépni az első két alapszakasz mérkőzésen de azóta 113 futásból 556 futott yardot szerzett. 4.9 futott yardos átlaga jobb mint a tavaly de a passzjátékban nem volt olyan meghatározó mint a tavalyi alapszakaszban.

Ez persze megmagyarázható azzal, hogy idén nem Roethlisberger volt a csapat irányítója. Big Ben távolléte alatt a Michael Vick és Landry Jones által vezetett offense finoman szólva sem a passzjáték dominanciájáról szólt.

Miután a Steelers térdsérülése miatt IR-re tette Bell-t gyorsan le is szerződtette a helyettesét. A csapat választása a St. Louis Rams korábbi második körös választottjára Isaiah Pead-re esett. A futó a Kosok játékosaként csak 19 futókísérletet kapott amelyekkel 78 futott yardot szerzett a profi ligában.

Bell elsőszámú helyettesítője az offseasonban szerződtetett DeAngelo Williams lesz és nagyon meglepő lenne, ha Pead nem csak biztonsági tartaléknak érkezne Pittsburghbe.

(nfl.com, Fotó: fanduel.com)