Így múlik el a világ dicsősége

Pep Hamilton az év elején még a liga egyik legkeresettebb asszisztensének számított, több csapat vezetőedzői posztjával kapcsolatban is felmerült a neve de nagyot fordult vele a világ 11 hónap elteltével.

Az Indianapolis Colts tegnap bejelentette, hogy megválik a csapat offensive koordinátorától és a csapat korábbi vezetőedző asszisztense Rob Chudzinski lesz az utóda.

A Colts-t az offseasonban a legtöbb szakértő Super Bowl esélyes csapatnak tekintette, de a csapat az alapszakaszban mutatott eddigi teljesítményével alaposan elmaradt a várakozásoktól.

Hamilton a Stanford Egyetemen egy évig Andrew Luck QB edzője és offensive koordinátora volt így 2013-ben a távozó Bruce Arians helyére érkezett aki szinte csodát az újonc Luck-al.

A 2013-as szezonja kicsit nehézkesen indult, főként a futásokat erőltette de a szezon második felére már összeállt az egysége. 2013 végén és az egész tavalyi szezonban a harmadik helyen álltak a szerzett yardok és hatodik helyen a szerzett pontok tekintetében.

Ezeket az adatokat viszont elfelejthetjük az idei szezonban. Az egység a középmezőnyben foglal helyet a szerzett és passzolt yardok tekintetében. Ami pedig még ennél is fontosabb hogy Luck 13 TD passza mellett 12 interceptionnel rendelkezik.

A koordinátorcsere nem a legkönnyebb héten következett be mert a Colts vasárnap a Denver Broncos csapatát fogadja hazai pályán. Érdekes lesz, hogy mire megy majd a már Chudzinski által irányított offense a Broncos ligaelit defensével.

(nfl.com, Fotó: nfl.com, tjcnewspaper.com)