Ryan Fitzpatrick kezd a hétvégén

Ryan Fitzpatrick megsérült a hétvégi Oakland Raiders elleni mérkőzésen de a legfrissebb hírek szerint nem kell mérkőzést kihagynia az ujjsérülése miatt. A New York Jets vasárnap este a Jacksonville Jaguars-t fogadja hazai pályán.

A Raiders ellen Fitzpatrick kiválása után tartalékja, Geno Smith is megsérült. A harmadik profi szezonjában járó irányító válla sérült meg a hétvégén és csapattársához hasonlóan dobóedzéseket végzett a tegnapi edzésnapon. A Jets stábja tulajdonképpen mindkét irányítóját bevetheti a hétvégén és a szezon hátralevő részét is meghatározhatja, hogy ki mellett teszik majd le a voksukat.

Az edzőtábor óta Fitzpatrick számít a Jets kezdőjének és a padról beszállva Smith nem tudta bebizonyítani, hogy ezen változtatnia kellene az edzői stábnak. 265 passzolt yardot, 2 touchdownt és 1 interceptiont szerzett. A playek többségében a tőle megszokott éretlen játékot mutatta.

A Jets idén versenyben van az egyik playoff helyért így nagy szükségük van Fitzpatrick-ra. A csoportelsőség a New England Patriots kirobbanó formája miatt elérhetetlen de az egyik legjobb második hely megszerzésére komoly esélyük van.

A Jets évek óta keresett egy stabil, következetes és megbízható irányítót és a jelek szerint Fitzpatrick személyében megtaláltak azt akit kerestek. Jelen pillanatban kimondható, hogy a Jets többre megy egy kisebb sérüléssel bajlódó Fitzpatrick mint egy egészséges Smith-el.

(nfl.com, Fotó: thejetsblog.com, theplayoffs.com)