Egyéves eltiltás Aldon Smith-nek

Aldon Smith számára véget ért az idei szezon.

A liga tegnap bejelentette, hogy az augusztusi letartóztatása miatt egyéves eltiltással bünteti a Raiders linebackerét.

A szezon előtt Smith-t letartóztatták ittas vezetés és vandalizmus vádjával. A játékosunk akkor még a San Francisco 49ers játékosa volt és a vezetőség a sokadik balhéja révén azonnal megvált Smith-től.

A Raiders az offseasonban egyéves szerződést kötött Smith-el. A szezon után szabadügynök lesz, Reggie McKenzie general manager a szezon közben elhintette, hogy szerződést akarnak vele hosszabbítani de a mostani eltiltás sok mindent megváltoztathat.

Jelenleg annyi biztos, hogy Smith jövő november közepéig nem fog pályára lépni az NFL-ben. Márciusban kilép a szabadügynökpiacra de a múltja és az eltiltása miatt nem fognak érte versenyezni a csapatok.

Smith a korábbi nyilatkozat alapján szerepel Jack Del Rio és McKenzie hosszútávú terveiben így még az is elképzelhető, hogy egy alacsony összegű szerződésért Smith jövőre visszatér a csapathoz.

Az utóbbi évek igen felemásan sikerültek Smith számára és ha csak a tényeket/számokat nézzük akkor az idei szezonjában sikeresebb volt mint a tavalyiban.

A tavalyi szezonban kilenc mérkőzést kellett kihagynia, 4 mérkőzést kábítószer fogyasztás és tiltott szerek használata, 5 mérkőzést pedig a korábbi balhéi miatt. Ha így nézzük akkor idén olcsóbban megúszta de persze ez nem igaz mert a következő szezon nagy részéről is elmeszelték.

Smith a Raiders játékosaként 9 mérkőzésen lépett pályára és 530 defensive snap során volt pályán. 28 tacklelel és 3.5 sackel zárt.

Khalil Mack-el együtt 62 siettetést, 9 sacket és 8 QB hitet szereztek. A számok nagy része természetesen Mack nevéhez fűződik de mivel egyedül maradt így a következő mérkőzéseken jóval nehezebb dolga lesz.

Sajnos az eltiltással már a második kezdő pass rusherünket veszítjük el. Smith mellett sérülés miatt sajnos kiesett Justin Tuck és a megmaradt Ray-Ray Armstrong, Benson Mayowa páros messze nem ugyanazt a szintet képviseli.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, Fotó: foxsports.com)