Lovie Smith: Doug Martin megtartása, most prioritás

Doug Martin az egyike volt azon játékosoknak, akik a 2012-es draft első körében keltek el, ám csapatuk nem kívánt tavaly élni az ötödik éves opciójukkal. Nagyon úgy tűnik, hogy a dolog most megbosszulja magát.

Hisz Lovie Smith kijelentette, hogy a futó megtartása most a Tampa Bay Buccaneers egyik fő feladata lesz, ami azt jelenti, hogy bizony zsebbe kell majd nyúlni, ha meg szeretnénk tartani a “Douggernautot”.

Martin a következő szezontól ugyanis már szabadügynök lesz, jelenleg pedig olyan évet fut éppen, hogy már a 11. forduló magasságában 941 futott yardnál tart. Ezzel ő a második legjobb az NFL-ben. Míg a scrimmage yardok terén 1129-et szedett össze, ez pedig a negyedik helyre elég neki a ligában. Ami viszont talán a legfontosabb, hogy ezen statisztikák nagyrészét majdhogynem önerőből hozza össze. Persze ez sem igaz minden esetben, de az év nagy részében nem volt számára túl nagy segítség a támadófal. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy a lerázott szerelések tekintetében liga első a mi drága Martinunk.

Közben ugye javulgat a támadófal is, mely még robbanékonyabb játékot biztosít a számára. Látszott ez múlt hét vasárnap is, ahol 235 yardig jutott a futó az Eagles ellen. Vitathatatlanul az idei lesz Martin pályafutásának legjobb szezonja. És be tudott mutatni egy remek évet újoncként is, ám ezután két év semmi következett, leginkább sérülései miatt. A holtszezonban így egyáltalán nem volt meglepő a Bucs döntése, miszerint nem kívánnak élni a futó ötödik éves opciójával, ezért így utólag igazán nem lehet őket hibáztatni. Mivel azonban Martin ilyet is tud, az sem csoda, hogy jövőre azonban mégis meg szeretnék tartani. Azok a running back-kek akik viszont szerződésük lejártának utolsó évében ilyen teljesítményt nyújtanak, valljuk be… drágák.

Az Adrian Peterson, Marshawn Lynch féle futók például évi 12-13 millió dollárt keresnek. De mögöttük például Arian Foster, LeSean McCoy, DeMarco Murray, és Matt Forte sem érte be 7-9 millió dollárnál kevesebbel. Martin értéke tehát talán elérheti majd az évi 8 millió dollárt is számunkra, hacsak persze nem egy franchise tag mellett dönt a csapat. Ebben az esetben 11 milliót kéne a futónak kifizetni. A fizetési sapka jelenlegi helyzete mellett nagyon is könnyen megeshet, hogy a Tampa Bay Buccaneers ekkora összeg mellett is megtartaná majd a futót.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com