Finnegan: „Ki kell érdemelnem.“

A cornerback Cortland Finnegan "nyugdíjba vonult" a kilencedik NFL szezonja után 2014-ben, de teljesen soha nem zárta be az ajtót a visszatérés előtt.

A Panthers kinyitotta ezt az ajtót a 13. héten, leigazolva Finnegan-t, miután a long snapper Danny Aiken távozásával elérhető lett egy hely a keretben.

"Minden olyan fickó, aki valaha is játssza ezt a játékot, csak szeretne még egy snap-et, hogy őszinte legyek." mondta Finnegan. "Megszédültem, amikor felvettem a sisakot ma."

Finnegan akkor is szédültnek tűnt, amikor találkozott a médiával hétfőn. A legújabb Panther gyakran fejezte ki köszönetét és háláját.

"Ez egy nagyszerű lehetőség," mondta Finnegan, "és itt vagyok, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle."

A defensive koordinátor Sean McDermott azt mondta, Finnegan érkezése több lehetőséget biztosít a nickel poszton és összességében is nagyobb mélységet eredményez a kezdő cornerback Charles Tillman térdsérülés miatti hiányzása alatt.

"Kezdünk (Cortland-al) belül és meglátjuk, hogy megy." McDermott mondta. "Ez egy napról napra dolog most még. Csak szeretnénk meggyőződni róla, hogy megvan a sebessége ahhoz, amit csinálunk, és egyszerre csak egy lépést teszünk. Ez egy jó lehetőség nekünk is. Ha megnézzük, ott van Cortland és Colin (Jones), és ott van még Bene (Benwikere), és ott lesz még időnként Shaq (Thompson) is, egy jó kis üzlet van kilátásban."

Finnegan, az egyszeres Pro Bowler, aki 18 interception-t szerzett karrierje során, rendelkezik tapasztalattal belül és kívül is, de azt mondta, hogy élvezi a kihívást a slot pozícióban.

"Szeretek belül játszani." mondta Finnegan. "Szeretem azt, hogy egy mini linebacker lehetek. Néha jön egy slot-elkapó, aki képes ott kígyózni. Remélhetőleg hatékony tudok lenni."

Egy csomó munkába fog kerülni, hogy felgyorsuljon és hogy hatékony legyen az NFL egyetlen veretlen csapatában a szezon végén. De Finnegan azt mondta, elkötelezetten fogja csinálni, amit kell, hogy "kiérdemelje a szerepét."

"Ezek a srácok már együtt vannak egy ideje. Nekem ki kell érdemelnem." mondta Finnegan. "Csak ide akarok jönni és segíteni, mert ezek a srácok már nagyszerűek."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: salutemag.com