Dicsérni jó! / Beharangozó: Falcons vs. Buccaneers

A nyolcadik forduló Falcons elleni mérkőzésének beharangozójában jól megdicsértem Dan Quinn és az akkor 6:1-es mérleggel álló Atlanta házasságát. Ezt követően elkezdtek sorozatban veszíteni. Ha csak ezen múlik én szívesen agyon dicsérem bármelyik csoportellenfelünket!

Megdicsértem tehát az új vezetőedző szakmai felkészültségét, amivel eredményes tudott lenni egy új csapatnál. Azóta sorozatban négy mérkőzést veszítettek el.

Megdicsértem az új támadó koordinátor Kyle Shanahan munkásságát. Azóta a szekér megakadt, Shanahan pedig mintha csak állna az oldalvonal mellett és azt kérdezné ” Most itt nekem kéne kitalálni valamit?” Pedig ki kéne (de még nem a hétvégén) mert példának okáért Matt Ryan játéka folyamatosan romlik. Mutatják ezt a romló QB rating számok is, amikben lazán benne vannak olyan apróságok, mint pl. Ryan az utolsó két mérkőzésen megdobott 5 db. interception-je.

Megdicsértem aztán az egyébként kiváló elkapó Julio Jones munkásságát is. Azóta kiderült ez az atlantai passzjáték rendkívül egysíkú. Célpontként van ugye Julio Jones, aztán ott van még Julio Jones és Julio Jones is remek célpont. De hol vannak a többiek? Roddy White talán élete leggyengébb évadát produkálja és a többieket is egy űrteleszkóp nagyítójával kell keresni a pályán. Nem csoda ha a Bucs meccs óta Jones a yardokat termeli ugyan, de azóta például TD-t nem tudott összehozni. Nehéz is úgy, ha az ellenfél is tudja, te vagy az egyedüli célpont.

Megdicsértem aztán a legjobb évadát produkáló running back-et, Devonta Freeman-t. A Bucs meccs óta alig tud yardot termelni, nincs TD-je és még egy agyrázkódás miatt mérkőzéseket is ki kellett hagynia.

Egy dolog van, ami továbbra is működik. Az a Falcons kiváló futás elleni védelme.

1205_1_cheers

Így áll a csoport

Az Atlanta csoportellenfél, ezért tekintsük át az NFC South állását!

  1. Carolina Panthers 11:0. A ligában egyedüliként 100%-os Panthers díszmenetben halad a csoport első helye felé. De ilyen mutatóval könnyen meglehet, hogy a wild card hétvégén is pihenhetnek majd.
  2. Atlanta Falcons 6:5 (csoporton belül 0:2) A Sólymokra vár még egy szekérnyi csoportmérkőzés. Köztük két Carolina elleni. A további ellenfeleik a következők! Hazai mérkőzések: Panthers, Saints. Idegenben: Bucs, Panthers, Jaguars.
  3. Tampa Bay Buccaneers 5:6 (csoporton belül 2:1) A hátralévő program! Hazai: Falcons, Saints, Bears. Idegenben: Rams, Panthers.
  4. New Orleans Saints 4:7 (1:2). Ellenfelek hazai meccsen: Panthers, Lions, Jaguars. Idegenben: Bucs, Falcons.

Rájátszásról a Bucs esetében én úgy gondolom már kár beszélni. 9:7-es mérleggel szinte biztos vagyok benne, hogy az NFC-ben nem lehet wild card helyre odaérni. A 10:6-hoz pedig nem kell különösebb matek. Ahhoz minden meccset hozni kéne. Azt hiszem reális célként maximum a csoport második helyét tűzhetjük ki, amihez tulajdonképpen a csoportmeccseket kellene megnyerni.

Akik még hiányozhatnak:

1205_3_jacquiessmith

Csapatunk oldalán biztos kihagyja sérülés miatt a mérkőzést a két defensive end, Jacqueis Smith és George Johnson. Ha ez még nem lenne elég a védőfalnak, hát Gerald McCoy szereplése sem valószínű mivel korábbi váll sérülését most gyarapította egy kéz sérüléssel is. Nem valószínű még továbbá Bruce Carter szereplése.

Kérdéses Gosder Cherilus, Austin Seferian-Jenkins és Luke Stocker játéka. Valószínű ugyanakkor a pályára lépése Joe Hawley-nek, Vincent Jackson-nak, Mike Jenkins-nek, Ali Marpet-nek és Keith Tandy-nek.

Az Atlanta oldalán két hiányzó lesz. A kicker Matt Bryant szorul helyettesítésre, valamint a tight end Tony Moeaki. Van aztán egy sor sérüléssel bajlódó játékosuk, akik szereplése azonban valószínű. Ők Chris Chester (G), Justin Durant (LB), Leonard Hankerson (WR), Brooks Reed (LB), Paul Soliai (DT), Nate Stupar (LB) és a már említett running back, Devonta Freeman.

Vasárnap hazai pályán, magyar idő szerint 19:00 órakor tehát csoport mérkőzés a Sólymok ellen. Ezúttal végre a vörös-ón szerelésben!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com