Előzetes: Seahawks - Vikings - 13. hét

Preview Seahawks-Vikings_RegSeason13_1Nem lesz könnyű a Seahawks elleni mérkőzés, de mindent meg kell tenni, hogy életben tartsuk a rájátszásbeli esélyeinket.

A Minnesota Vikings együttese az NFL 13. játékhetén a Seattle Seahawks-t látja vendégül a TCF Bank Stadium-ban. Ez a találkozó nem tartozik a sima meccsek közé, ennek ellenére illene győzelemmel lejönni a pályáról.

Láthattuk egy hete, hogy jöhetnek itt legjobb futás elleni védelmek, meg ilyenek, rajtunk azok sem fognak ki. Peterson egyszerűen szétszaladta a Falcons védelmét, meg is lett a nyolcadik siker a szezonban.

Na most ennél majd több kell. Megmondom őszintén, számomra az egyik legellenszenvesebb csapat a Seahawks, de persze ez csak egy vélemény. Nem kell ezzel egyet érteni, de akkor kihúzod a gyufát. :)

Viccet félretéve, a 6-5 -ös mérleggel érkező Seahawks elindult valamerre. Katasztrofális szezonkezdet után elkezdték megnyerni a meccseiket, egy hete a Steelers sikerült felülmúlniuk. 

Vigyázni kell, mert Wilson például 5 TD passzt is kiosztott akkor. Jimmy Graham ma már nem fog veszélyt jelenteni, egész szezonra kiesett, de nagyobb bajunk lesz majd Baldwin-al és Lockett-el, akik ketten 5 TD elkapást jegyeztek a Pittsburgh ellen 3-2 eloszlásban. Smith játéka erősen kérdéses, több a valószínűsége annak hogy nem játszik, mint igen. A helyére múltkor beugró Exum nagyot játszott, komoly szerepe volt a Falcons pontszerzéseinek megállításában. Visszatér Waynes is, aki CB poszton lesz majd erősítés, bár Newman elképesztő sorozata mellett csak epizódszereplő lesz.

Az utóbbi hetek egyik legjobb védő falembere, Linval Joseph ma csak a pálya széléről fogja nézni a meccset és valószínű így fog tenni Anthony Barr is, aki továbbra is sérüléssel bajlódik. Tehát a védelem megint foldozott lesz, de szerencsére olyan játékosaink vannak, akik remekül tudják helyettesíteni a fő embereket.

Persze ez mit sem ér, ha a támadók nem vesznek erőt magukon és nem kezdik el a ponttermelést. Természetesen Adrian Peterson lesz a legnagyobb fegyverünk ma is, de 60 alkalommal mégsem futhat, mert az lehetetlen. Itt most Bridgewater-nek kéne nagyobb szerepet vállalnia az eddigieknél, mert az hogy unott arccal játssza a meccseket valahogy nem jó. Vajon mi lehet a gond nála, oda az NFL varázsa vagy mi? Bár most láttam az új Pepsi reklámot, ott elég vidáman selfie-zett egy szurkolóval.

Jó elkapóink vannak, akik alig várják a labdákat, de ha már egy kisebb nyomás megy Teddy-re ő csak biztonsági okokból a pályán kívülre dobálja a labdákat, így nem fogunk előrehaladni. Igen tudom, hogy még csak a második éve, meg minden, de több kéne. Nem látszik rajta, hogy vezér lenne, vagy törekedne arra, hogy vezér legyen.

A másik oldalon ott van Wilson, aki idén meglepetésre még egyetlen futott TD-vel sem rendelkezik, na fogadjuk majd ma fut. A futással kapcsolatban vendég oldalon. Ma sem játszik Marshawn Lynch, aki továbbra is hasi problémákkal küzd. Helyette a már jól bevált Rawls fog futni a labdával, meglátjuk milyen eredménnyel.

A találkozó alig egy óra múlva kezdődik, hajrá VIKES! SKOL!

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com