Előzetes: Vikings - Cardinals - 14. hét

Preview Vikings-Cardinals_RegSeason14_1Minden bizonnyal a szezon eddigi legnehezebb meccse előtt áll a Vikings, ugyanis főműsoridőben a szárnyaló Arizona Cardinals együttesével találkozik az NFL 14. játékhetének nyitómérkőzésén.

Ma este a rövid felkészülési idő után a Vikings ismét a pályán, ellenfelünk a 10-2 –es mérleggel bíró Arizona Cardinals lesz, akik eddig zsinórban 6 meccset nyertek hazai pályán és nem úgy tűnik, hogy a hetediket ne akarnák besöpörni.

Nagyon kevés az esélye annak, hogy itt ma vendég siker szülessen. Nem, nem akarom ledegradálni a csapatom, mert igencsak elfogult vagyok és még így is azt mondom, hogy mi nyerünk, de lássuk a tényeket.

A Vikings az elmúlt időszakban hullámvölgyet él meg. Hol nyer, hol nem. Utóbbi 4 meccsünkön 2-2 a mérleg, holott simán lehetne akár 4-0 is.

Nézzük, a védelmünk alaposan megcsappant. Joseph, Smith, Barr, Exum, Sendejo és Watts sem játszhat ma sérülésük nem engedi, ráadásul Exum már IR listán végzi a szezon végéig. A héten szerződtettük vissza Prater-t és aktiváltuk Harris-t, akik valószínűleg kezdeni fognak safety poszton, mert az a rész, ahol teljesen elfogyott a csapat. Blanton még ott lehet, de játéka erősen kérdéses.

Legnagyobb bajunk a pontszerzéssel van, mindezt bizonyítja Teddy idén még csak 6 TD passzt osztott ki 8 interception mellett, ez nem NFL szint. Persze a támadófal sem nyújt valami nagy segítséget a másodévek irányítónak, de Bridgewater ettől függetlenül is rengeteg hibával játszik és egyszerűen unja a meccseket. Kicsit le kellene ültetni nem? Jöhet Hill vagy Heinicke ….

Az Arizona talán futás terén sebezhető, mivel abszolút nem megy a passzjátékunk, Peterson-t kell többször alkalmazni, bár a múltkori 8 futás, 18 yardos teljesítmény nem igazán felemelő. Igaz tudjuk, hogy kétszer egymás után soha nem tudták Peterson-t rossz teljesítményen fogni, így ha csak ezt a sorozatot nézzük ma simán lesz 100+ vagy akár 150+ yardos meccse is.

A Cardinals idén mindenhogy hatékony. Palmer magabiztosan hozza a meccseket és szórja a pontos labdákat, míg Chris Johnson a földön termeli a yardokat.

A kezdő CB-ink Rhodes és Newman sem lesznek ma igazán pihentetve, tudva, hogy Fitzgerald az egyik célpontja Palmer-nek.

Ez a meccs a Cardinals-nak a pihenőhét kiharcolásáért megy a rájátszásban, míg a Vikings egyértelműen az elcsíphető Wild Card helyek egyikére hajt, természetesen minél jobbra. Fontos és akár izgalmas meccs is lehet, mert bár a Cardinals a favorit és minden szakértő, megkérdezett szurkoló és fogadóiroda egyértelmű hazai sikert vár, a Vikings még ilyen összeállításban is okozhat meglepetést.

Legyen így, SKOL VIKINGS! A meccs péntek hajnali 2:25-kor kezdődik magyar idő szerint és a SportTV élőben közvetíti.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com