Vincent Jackson ki fog hagyni jónéhány mérkőzést MCL sérülés miatt

Vincent Jackson csúnyán kificamította a térdét a vasárnapi Saints elleni találkozón. Melynek MCL sérülés lett a vége. Így jó néhány hét kihagyás vár a játékosra.

Érdekes módon megjegyezték vele kapcsolatban, hogy a rájátszásra visszatérhet, mármint ha ott lesz a Bucs. Ezek szerint még mindig akad olyan aki hisz ebben. Ami azért meglepő azok után, amilyen játékot produkált a támadóegység Jackson nélkül, a liga leggyengébbnek tartott védelme ellen.

Hisz Jackson távollétében olyan játékosokhoz tudott fordulni a Bucs, mint Donteea Dye, aki például kulcsfontosságú szituációkban dobta ki kezei közül a labdákat. Vagy a másik draftolatlan játékos Adam Humphries, aki szintén nem rendelkezik sem elegendő tudással, sem megfelelő játéktapasztalattal még. Aztán persze újra itt van Rannell Hall is, aki a Cleveland gyakorlócsapatából jött vissza, hogy megváltsa a Tampai eget.

A szezon egy korábbi pontján Jackson már bajlódott térdsérüléssel, és ki is hagyott három mérkőzést. Ha pedig visszaemlékeztek, az offense ott is nagyon akadozni kezdett. Sérülésekkel tarkított szezonjában pedig mindösszesen egyetlen találkozón tudott 100 yard fölött teljesíteni idén. És összességében is csak 543 yardig jutott V-Jax, tíz mérkőzésen. 2006 óta nem produkált ilyen gyászos teljesítményt, pedig jövőre közel 10 millió dollárt vághat zsebre az elkapó, bár az idei szezonnal lehet a jövő évi helye a keretben is veszélybe került. Ugyanis ha emlékeztek már idén is nehezen akarták őt megtartani magas fizetése miatt. Majd végül úgy döntöttek jól jön a “nagy öreg” a fiatal Evans mellé.

Alapvetően nem is lenne gond az Evans – Austin Seferian-Jenkins párossal csak előbbi az elmúlt pár hétben valahogy előszeretettel ejti ki folyton a labdákat. Utóbbi pedig ha évi 4 mérkőzésre egészséges tud maradni, akkor már sokat mondtam. Bár hivatalosan már két hete is a rosteren van ASJ, mégis alig látni őt a meccseken, olyan limitáltan jut játéklehetőségekhez. Ehhez persze bizonyára köze van annak is, hogy még nem 100%-os a játékos.

Azonban nem csak Jackson volt a hétvégi találkozó egyetlen vezéráldozata. A St. Louis Rams ellen, csütörtökön igencsak megtizedelve fogunk pályára lépni. Valószínűleg Bruce Carter is hiányozni fog a találkozóról. Őt az utolsó játékrészben kellett lekísérni a pályáról egy bokasérülés miatt, ami bizony komolynak tűnt. Sajnálatos a dolog, hisz Carter végre megmutathatta, hogy azért van benne spiritusz, és hozzá tud ő tenni kezdőként is a Bucs játékához ezt-azt. Őt Danny Lansanah helyettesítheti majd.

Valamint nem fog játszani a nose tackle Akeem Spence, aki szintén a Szentek ellen sérült meg. Őt valószínűleg az elmúlt hetekben nagyon is ígéretesnek mondható teljesítményt nyújtó Tony McDaniel fogja helyettesíteni. Érdekes módon Gerald McCoy vállalja a játékot, bár láthatjuk az elmúlt pár hétben, hogy annak törött kézzel milyen sok értelme van…

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com