Megvan Észak új királya!

RegSeason Game17, Vikings-Packers2A Minnesota Vikings egy izgalmakkal nem teljesen teli meccsen legyűrte a Packers együttesét, mellyel 6 év után elhódította az NFC NORTH bajnoki címét.

A szezon utolsó alapszakasz mérkőzése is tartogatott még izgalmakat a szurkolók számára, ráadásul téttel is bírt. A tét nem más volt, mint hogy ki kerül az NFC Északi csoportjának élére, ráadásul a Wild Card helyek alakulásában is szerepet játszott.

Azt már a meccs előtt tudtuk, hogy a Seahawks leiskolázta a Cardinals-t, így ha nyerünk, akkor velük, ha vesztünk a Packers-el játszunk majd a Wild Card körben.

A találkozó jól kezdődött egy trükkös játék után negyedik kísérletből alaposan előrehaladtunk, de a drive végén Walsh mezőnygóljával meg kellett elégednünk. A Packers rögtön válaszolt, így kialakult az izgalmas 3:3 -as eredmény rögtön az első negyedben. Az elég hosszúra nyúlt drive-ok miatt csak kétszer cserélt gazdát a labda az első negyedben.

A második negyedben is csak egy vendég pontszerzést írhattunk fel a kitört puntháborúban, így a Vikings 6:3-as előnnyel mehetett a fűtött öltözőbe.

Az első igazi mozzanatokra a harmadik negyed első harmadáig kellett váni, mikor Peterson megfutotta idei 11. TD-jét is az alapszakaszban. Nem sokkal később Teddy eladta a labdát, de talán ez a sors keze, mert a rá következő drive-ban Captain Munnerlyn megvillant.

Griffen-nek hála Rodgers kezéből kiütötte a labdát, majd az Munnerlyn megszerezve 55 yardos fumble return TD-t csinált a Vikings-nak, jelentősebb előnyre téve szert a találkozón.

A negyedik negyed elején összejött a hazai hatpontos egy Rodgers – Rodgers összjátékkal, de többre már egyik csapatnak sem futotta, így a találkozó véget ért a 20:13 -as állással. 

A Minnesota Vikings 6 év után tudott megint elsőséget szerezni az NFC NORTH-ban. A 11:5 -ös alapszakaszmérleg nagyon remek, az utóbbi idők legjobbika. Jó úton haladunk, de mint azt ez a meccs is megmutatta több kell majd.

A rájátszásban az NFC-n belül mi lettünk a harmadik legjobb csapat, így a harmadik helyet kaptuk meg. Ez azt jelenti, hogy a Wild Card körben hazai pályán fogadjuk a Seattle Seahawks együttesét. Egy esetleges továbbjutással az Arizona Cardinals-hoz utaznánk. Most azonban ne szaladjunk ennyire előre, élvezzük az elsőséget és élvezzük, hogy a Packers talán kicsit visszavesz az arcból.

Sajnos rossz hír, hogy a szezon hátralévő részére elvesztettük az egyik legkiválóbban blokkoló TE-nket, Rhett Ellison-t, aki a Packers ellen szenvedett patella-ín szakadást, ami egy nagyon komoly sérülés. A patella-ín a térdkalács alatt található. Ellison-ra hosszú felépülési időszak vár, az is elképzelhető, hogy a 2016-os idény egy részét is kénytelen lesz kihagyni.

Ja és csoporton belül 5:1 lett a mérleg, ami remek.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com