Tillman szezonjának vége ACL szakadás miatt

A kezdő cornerback Charles Tillman elülső keresztszalag szakadást szenvedett a jobb térdében, ami után vasárnap véget ért a szezonja, még mielőtt a Panthers elkezdte volna a rájátszást.

Tillman a második félidőben szenvedett sérülést, a Carolina  Tampa Bay Buccaneers elleni győzelme során, ami az alapszakasz utolsó meccse volt. Ez volt a harmadik meccse, miután négy meccset kihagyott egy sérülés miatt, amit ugyanazon térdén szenvedett.

"Kár. A srác csinált néhány jó dolgot nekünk." mondta a vezetőedző Ron Rivera Tillman MRI vizsgálata után hétfőn. "Pontosan tudta, mik a kockázatok, de ő játszani akart. Egy veterán vezér és valóban segített a srácoknak ott kint."

Tillman, az első Panthers-es szezonjában, miután 12 kiemelkedő szezont játszott a Chicago Bears-ben, két passz levédekezést, két kierőszakolt fumble-t, egy fumble recovery-t és 58 tackle-t ért el 12 kezdőként játszott meccsén. Megosztotta a labdaszerzés trükkjét csapattársaival, bevezette a "Peanut Punch"-ot, ezzel a Carolina a liga legjobbja volt 24 interception-nel valamint holtversenyben a legjobb volt a kieröszakolt fumble-k (22) és a fumble recovery-k (15) tekintetében.

"Ha beszélsz a srácok karakteréről abban a szobában, mi mást mondhatnál még egy ilyen srácról, mint Peanut Tillman?" mondta a defensive koordinátor Sean McDermott. "Egy olyan srác, hogy élveztem körülötte lenni napról-napra. Jó példa a fiatal játékosoknak a teremben. Teljes erőbedobással csinál mindent, mint egy párduc. Egy győztes típus."

Robert McClain, aki a Panthers csapatához december 15-én érkezett, beállt Tillman helyére és egy interceptiont valamint hét tackle-t szerzett.

"Az elmúlt heteket a kanapén töltötte, de folyamatosan készen  állt. Kész állt tegnap is." mondta McDermott. "Tudta a játék tervet, bejött, és végrehajtotta, volt egy nagyszerű interception-je, ami valószínűleg eldöntötte a meccset."

Rivera azt mondta, hogy a combhajlító sérülés, amit a linebacker A.J. Klein szenvedett a vasárnapi meccsen, "lehet egy hétről-hétre dolog", de reményét fejezte ki aziránt, hogy Klein visszatérhet időben az NFC Division Playoff meccsre, ami vasárnap, január 17.-én lesz a Bank of America Stadium-ban.
Azt is hangoztatta pozitívan, hogy a running back Jonathan Stewart képes lesz visszatérni az első playoff meccsre három, láb sérülés miatt kihagyott meccs után.

"Arra számítunk, hogy utoléri magát ezen a héten. Aztán remélhetőleg a jövő héten már készen áll." mondta Rivera. "A legfontosabb dolog, hogy okosnak kell lenni a kondícióját illetően, és már egy csomó dolgot tettünk ennek érdekében."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: scout.com