Oher egy "hatalmas lökés" a Carolina-nak

A 2014-es szezon után az egyik legnagyobb kérdés a general manager Dave Gettleman és a Panthers számára a baloldali tackle poszt volt.

Amikor Gettleman a Carolina 15-1-es alapszakaszát értékelte csütörtökön, azt mondta, a poszt erősítése volt a legfontosabb feladat a holtszezonban.

"Valószínűleg Michael (Oher)." mondta Gettleman, amikor megkérték, hogy nevezze meg a legfontosabb igazolást. "Tudom, hogy mindenki ki akart nyírni miatta."

Volt néhány kemény kommentár Oher aláírását követően. A korábbi első körös pick sérülésekkel tarkított szezon után jött el a Tennessee Titans csapatából, és ekkor sokan úgy tartották, a legjobb napjait hagyta maga mögött.

De a támadófal edzője, John Matsko, aki edzette már korábban Oher-t, amikor a Baltimore Ravens csapatánál voltak, alig várta, hogy Oher egy esélyt kapjon Carolina-ban.

"Matsko-nak nagyon jó véleménye volt róla." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Megnéztük a videót együtt, figyeltünk rá, és úgy éreztük, hogy ha vissza tud térni a régi formájához, van egy lehetőségünk, hogy valaki elég jó legyen."

Oher kezdett mind a 16 meccsen left tackle poszton ebben a szezonban, így következetességet és a stabilitást hozott a posztra.

"Michael hatalmas lökést adott nekünk." mondta Gettleman.

Amikor megkérdezték, hogyan dolgozta fel a sikert, Oher a pozitív energiát említette, amit mindenki sugárzott felé az ő új NFL otthonában. Az országos reakció kritikus volt, miután aláírt, de Oher-t tárt karokkal várták.

"Ahogy a csapattársaim üdvözöltek és egy csomó ember is a városban esélyt adott nekem." mesélte Oher. "Nem csak azt mondták: "Ó, ez a srác nem tudja megcsinálni." Nem olvasom sokat a médiát, de az emberek esélyt adtak nekem. Ez pozitív dolog volt. Minden ilyen dolog motivált engem a játékosokkal és a várossal. Nem akartam cserben hagyni a srácokat."

Rivera észrevette, hogy Oher gyorsan beleillett a csapatba.

"Figyeltem a kapcsolatot, amit elkezdett kiépíteni a csapattársaival, és éreztem, hogy a helyes irányba tart." mondta Rivera. "Csak tovább építette a bizalmat."

És Matsko soha nem engedte, hogy elkényelmesedjen. A régóta line edző továbbra is nyomja Oher-t hétről hétre, amit a hét éves veterán nagyra értékel.

"Tudtam, hogy minden kis dologgal meg fog találni." mondta Oher. "Ez egy nagyszerű szezon, de olyan érzés, mintha még csak néhány meccset nyertünk volna, annyira keményen dolgozik velünk, és annyit kiabál velünk. Megtartja a határt és munkában tart."

Oher játékának előnyeit az egész offense learatta.

"Látni a bizalmat Cam (Newton) arcán, amikor ez mögé az öt pufi mackó mögé lép - ezt látni kell." mondta Gettleman.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com