Visszavonult a Patriots linebackere

Tegnap bejelentette visszavonulását a New England Patriots linebackere Jerod Mayo. A pár nap múlva a harmincadik születésnapját betöltő Mayo az utóbbi évtized egyik legjobb bostoni linebackere volt de az utolsó három év nem sikerült jól a számára.

Mayo-t a 2008-as Draft első körében választotta ki a Patriots és kitűnő bemutatkozásának köszönhetően megválasztották az Év legjobb újonc védőjátékosának. Kisebb meglepetést jelentett a magas kiválasztása de hamar kirobbanthatatlanná vált a csapatból. Bill Belichick vezérnek és a legokosabb általa draftolt játékosnak nevezte Mayo-t.

"Sokat beszéltem erről Chantel-el (Mayo felesége), szeretném kifejezni őszinte hálánkat ezért az életünket megváltoztató eseményért, azért hogy 8 éven keresztül a New England Patriots játékosa lehettem. Nagyon hálás vagyok Jonathan-nak és az egész Kraft családnak, Belichick edzőnek, az egész Patriots szervezetnek és a legcsodálatosabb szurkolótábornak akik hozzájárultak az életünkhöz. A családom és én felkészültünk a jövőre de a Pats-es emlékek mindig is különleges helyet fognak elfoglalni a szívünkben." - írta Mayo.

Nagyon jól kezdődött Mayo NFL-es pályafutása, 2010-ben kiemelkedően sok, 175 tacklet szerzett és 2011 végén ötéves hosszabbítást kötöttek vele. A szerződéshosszabbítást meghálálta a jól sikerült a következő szezonjával de ezután kezdődtek a problémák.

A 2013-as és a 2014-es szezonjának sérülés vetett véget, csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni szezononként. A sérülések miatt tavaly belegyezett a fizetéscsökkentésbe de a vállsérülésének köszönhetően visszaesett a formája és főként már csak kiegészítőjátékosként számítottak rá a tavalyi szezonban.

Mayo egykoron a legjobbak közé tartozott és ezt a szerződése is kitűnően megmutatja. 11.4 millió dollárt foglal el az idei és 10.5 millió dollárt a következő évi fizetési sapkában. Visszavonulásával 7 millió dollárt szabadított fel a fizetési sapkából és 4.4 millió dollár halott összeg maradt utána.

A linebacker 8 éves pályafutása során 803 tacklet, 11 sacket, 8 kierőszakolt fumblet és 3 interceptiont szerzett. Kétszer választották be a Pro Bowl keretbe és 2010-ben bekerült az All-Pro első csapatába is. Kétszeres AFC győztesként és Super Bowl győztesként vonul vissza.

(nfl.com, Fotó: patriotsextra.com, gazettenet.com)