A Pro Football Focus FA piaci tanácsai

Nincs már egy hónap a szabadügynök piac megnyitásáig. Ilyenkor minden szakértő okos és mindenki tudja a tutit. Persze azt nem mondom, hogy a Pro Football Focus munkatársai dilettánsok, hiszen ezzel hatalmasat hazudnék. Lássuk ők mit tanácsolnának Jason Licht számára!

A PFF három kategóriát állított fel, amelyek mentén ők el tudnák képzelni a Bucs szabadügynök piaci tevékenységét.

Akikkel hosszabbítani kell:

A többes szám itt tulajdonképpen nem helytálló, hiszen egy darab játékost említ meg a PFF, akivel érdemes lenne tárgyalóasztalhoz ülni. Ő a cornerback Sterling Moore. Kiemelik sokoldalúságát, mely szerint mind a szélső, mind a belső területeken jól dolgozik. S ő volt lényegében tavaly az egyetlen ezen a poszton, aki Lovie Smith rendszerét is megértette.

Megjegyzés: Rendben, de én talán még Danny Lansanah-t is ide sorolnám, hiszen elengedhetetlen, hogy az LB sorban legyen minőségi csere.

Akiket el kell engedni:

Három nevet említenek és hogy meglepő vagy sem ezek közé sorolják Doug Martin-t is, Chris Conte és Henry Melton társaságában.

Martin esetében kiemelik, hogy a csapatnak nagyobb szükséglete, hogy legyen jó defensive end, vagy a secondary-ben minőségi játékosok játszanak, hiszen a tavalyi negatív mérleg ezek hiányának volt köszönhető. Viszont egy running back nem fog bajnokságot nyerni, sőt, még a rájátszásba sem tud juttatni egy csapatot, legyen bármilyen klasszis. Ráadásul ott van mögötte az ugyancsak jó évet produkáló, csak fókuszba nem kerülő Charles Sims. Conte esetében bevethetőségének korlátozott lehetőségeit említik, miszerint ő tipikus cover 2-es játékos, abszolút nem tud más sémában játszani. Meltonnál meg az a bibi, hogy ő tulajdonképpen Gerald McCoy helyén játszik, s azt sem úgy teszi, ahogy jó pár évvel ezelőtt.

A potenciális célpontok:

Itt két név merül fel. Az előbb leírtakból már talán lehet is következtetni, hogy egy defensive end-ről és egy safety-ről van szó.

Olivier Vernon a Miami Dolphins kiváló defensive end-je. Tavaly 7,5 sack-et mutatott be. Kiemelik viszont, hogy 30-szor volt képes megütni az ellenfél irányítóját, ami valóban nem kis szám. Karrierje során csak egy évben (2013-ban) ért el két számjegyű zsákolást, de passzsiettető képessége ennek ellenére is kiváló. nagyjából egyébként hasonlókat írnak róla, mint jó két évvel ezelőtt Michael Johnson-nal kapcsolatban.

Megjegyzés: Olivier Vernon ázsiója nem lesz kicsi a piacon. Ennek megfelelően drága is lesz. Afelett sem hunyhatunk szemet, hogy karrierje során többször küzdött boka problémákkal. Ugyanakkor annak is elég nagy a valószínűsége, hogy a Dolphins nem hajlandó elengedni és ráteszi majd a franchise tag-et.

A másik név Walter Thurmond, aki legutóbb a Philadelphia Eagles színeiben volt látható. Nála is kiemelik, hogy sokoldalú játékos, hiszen ő alapvetően cornerback játékos, de safety-t is tud játszani.

A végére pedig egy friss hír, miszerint látogatást tett Tampában a Dolphins kitett és így ideje korán szabadügynökké váló cornerback-je, Brice McCain. Vagyis a secondary erősítésében már most elkezdődött a mocorgás. McCain szerintem nem kiemelkedő, de egy átlagosan jó játékra képes cornerback. Úgy gondolom elférne a keretünkben. Tavalyi bére 2 millió dollár volt, ennél bizonyára jóval többre gondol a játékos. Ennek eléréséért tavalyról 10 passz levédekezését és 1 interception véghez vitelét tudja az asztalra tenni. Egyébként rutinos játékos, aki már 7 éve van a ligában. Viszont ne essünk hiú ábrándokba! Rajtunk kívül meglátogatja majd még a 49ers és a Steelers csapatát is. Kettejük közül a Steelers nem áll túl jól a fizetési sapkával, viszont CB mindenképp kellene nekik. Szóval majd meglátjuk!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com