Visszavonulhat a Colts sztárelkapója

A hírek szerint Andre Johnson csak egy évig volt az Indianapolis Colts játékosa. Az NFL Media munkatársának, Ian Rapoport-nak az információi szerint a Colts meg fog válni a veterán elkapójától és jelenleg megjósolhatatlan a jövője.

Minden jel arra utal, hogy a Colts megválik tőle de a játékos is nyomást gyakorolhat a vezetőségre az elküldése érdekében. Ebben az esetben szabadügynök lenne és szabadon eldönthetné, hogy hol akarja folytatni a pályafutását. Vagy marad a talán legkézenfekvőbb döntés, a visszavonulás.

A tavalyi offseasonban Johnson 12 év után távozott a Houston Texans csapatától. Elküldése után több csapat is felvette vele a kapcsolatot és végül a Colts ajánlatát fogadta el. Hároméves, 21 millió dolláros szerződést kötöttek a veterán elkapóval.

Johnson még két évig rendelkezik érvényes szerződéssel ami szerint 7.5 millió dollárt foglal el az idei, 6 millió dollárt pedig a következő évi fizetési sapkából. A tavalyi szezonban elmaradt az várakozásoktól így érthető lenne a cut. Az elkapó elküldésével 5 millió dollárt szabadítanának fel az idei, 6 millió dollárt a jövő évi fizetési sapkából és csak 2.5 millió halott összeg maradna utána.

Johnson-t a 2003-as Draft első körének harmadik helyén választották ki, 13 szezon alatt 185 mérkőzésen 14.100 elkapott yardot és 68 elkapott touchdownt szerzett. Hétszer választották be a Pro Bowl-ra, kétszer az All-Pro első és második keretébe. Az összes Texans elkapó rekord Johnson nevéhez fűződik.

Johnson NFL rekordjai

Az egyedüli játékos aki 60-nál több elkapást szerzett az első 8 szezonjában

Legtöbb mérkőzés egy szezonon belül amelyen 10-nél többelkapása volt: 7 (holtversenyben Wes Welker-el és Brandon Marshall-al)

Legtöbb 100 lekpaás feletti szezon: 5 (holtversenyben Wes Welker-el)

Legtöbb 100 elkapás és 1.400 elkapott yard feletti szezon: 4

Legtöbb 10 elkapás feletti mérkőzés

(nfl.com, Fotó: andrejohnson80.com)