Andrew Sendejo 4 évvel hosszabbított a Vikings-al

Andrew Sendejo_1A Vikings safety poszton akarja magát bebiztosítani, Sendejo-t 4 évre magához láncolta.

A Minnesota Vikings elkezdte a szabadügynöki piac nyitása előtt újraszerződtetni játékosait.

A sort a safety poszton teljesítő Andrew Sendejo nyitotta. Maga a hosszabbítás nem meglepő, számítottunk rá. A pénz mondjuk kicsit már igen.

Sendejo a következő négy évben is a Vikings alkalmazásában fog állni és ezért összesen 16 millió dollárt fog zsebre tenni. Kicsit talán soknak tűnhet így elsőre, de 4 évre lebontva már elfogadható.

Andrew karrierje az UFL-ben szereplő Sacramento csapatánál indult, majd egy év leforgása alatt a Cowboys és a Jets együttesében is megfordult. A Minnesota együtteséhez 2011 novemberében csatlakozott. 

2012-ig a special team tagjaként szerepelt csak, majd 2012-ben épp a London-i meccsen kezdőként kellett a védelemben helyt állnia. Azóta már nagy tapasztalatot szerzett és folyamatosan fejlődött. Nekem az egyik kedvenc játékosom, mert bár tudom vannak érdekes és rossz megmozdulásai látni rajta az igyekezetet.

Tavaly 12 meccsen kapott lehetőséget, mindegyik alkalommal kezdőként szerepelt. 60 tackle, 3 leütött labda, 1 szerzett fumble és 1 interception. A 2015-ös idény első meccsén blokkolt egy mezőnygól kísérletet is.

Valószínű azért az ilyen időtartamú és értékű szerződés, mert Zimmer tudja mit akar vele a védelemben kezdeni.

Ezzel, hogy Sendejo maradt, Blanton nem fog visszatérni a csapathoz.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com