Szerződtették a piac legjobb safetyjét

Új csapatot talált magának a San Diego Chargers korábbi sztárvédője Eric Weddle. Tegnap bejelentették, hogy a Baltimore Ravens négyéves, 26 millió dolláros szerződést kötött a free safetyvel. A szerződés 13 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és 9 millió dollárt fog kapni az idei szezonban.

Weddle öt napot töltött el a piacon csapat nélkül és ezen időszak alatt több csapat is felvette vele a kapcsolatot. A piac még elérhető legjobb szabadügynökének számított. A Ravens mellett érdeklődést mutatott az Oakland Raiders, a Pittsburgh Steelers, a Carolina Panthers és a Dallas Cowboys is.

A 31 éves védő egy kicsit megkopott de még így is jó teljesítményt nyújtott a tavalyi szezonban. A tavalyi szezon előtt már tudni lehetett, hogy a Chargers nem akar hosszabbítani Weddle-vel de a játékos távozása finoman szólva is érdekesre sikeredett.

Weddle a San Diego Union Tribune munkatársának, Kevin Acee-nek szezon közben elárulta, hogy a front office "nagyon tiszteletlen" volt vele szemben. Minden azzal kezdődött, hogy a Chargers 10.000 dollárra megbüntette a játékosát mert az egyik mérkőzésen késve ment be az öltözőbe. Az ok, a lánya a cheerleader csapattal táncolt és meg akarta nézni a félidei előadásukat.

Ezt követően az Oakland Raiders elleni utolsó előtti alapszakasz mérkőzésen lecserélték mert a jelentések szerint ágyéksérüléssel bajlódott. Pár nappal később azonban a kamerák előtt sprinteket gyakorolt így felmerült a gyanú, hogy a csapat manipulál a sérültlistával. Mindezek után pedig közölték vele, hogy nem mehet el a Denver-i szezonzáróra mert nincs elég hely a csapat repülőgépén.

Weddle kilenc éves pályafutása alatt 850 tacklet, 6.5 sacket, 19 interceptiont, 5 kierőszakolt fumblet szerzett és 71 levédekezett passz fűződik a nevéhez. Háromszor bekerült a Pro Bowl, két alkalommal az All-Pro első, három alkalommal az All-Pro második csapatába.

(nfl.com, Fotó: dailymail.co.uk)