A Broncos 53 millió dollárért szerződtetett offensive tacklet

Tegnap bejelentették, hogy offensive tacklet szerződtetett a Denver Broncos csapata. Jelen pillanatban nem lehet tudni, hogy ki lesz a csapat idei kezdőirányítója de annyi biztos, hogy minőségi vak oldali védője lesz.

A Broncos ötéves szerződést kötött az offensive tackle Russell Okung-al. A szerződés felépítése miatt igazából 1+4 éves megállapodásról van szó. 5 millió dollár az idei szezonban és 48 millió dollár a következő négy szezonban. Okung idei maximális keresete elérheti a 8 millió dollárt is.

A tacklet a 2010-es Draft első körében választotta ki a Seattle Seahawks és hat szezon alatt 72 mérkőzésen volt kezdő az NFL-ben. Okung a piac jobb játékosai közé tartozott így némileg meglepő volt, hogy ilyen sok időt töltött szabadon de végül megkapta a kívánt szerződését.

A Broncos kezdő irányítójának személye egyelőre nem ismert de annyi biztos, hogy egy teljesen újjáépített offensive line mögött kell majd játszania.

A tackle Ryan Harris a Steelers játékosa lett, a jobb guard Louis Vasquez-t elküldték és a bal guard Evan Mathis a Cardinals-hoz szerződött. Okung mellett peddig a Chiefs tackleje Donald Stephenson érkezett.

A frissen szerződtetett tackle miatt pedig a hírek szerint trade blockra teszik a korábbi kezdőjátékosukat Ryan Clady-t. A falember több mint 10 millió dollárt foglal el az idei és a jövő évi fizetési sapkából de sérülés miatt csak 18 mérkőzésen tudott pályára lépni az utolsó három  szezonban.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)