64.5 millió dolláros hosszabbítás a Saints támadófalemberével

A New Orleans Saints tegnap bejelentette, hogy hosszabbított a sokak által a liga egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal támadófalemberével Terron Armstead-el.

Az offensive tackle ötéves, 64.5 millió dolláros hosszabbítást kötött a csapatával. Az idei szezonban még az újonc szerződésének utolsó éve van érvényben így a bal tackle 2021-ig a csapat játékosa lesz. A hosszabbítás 25 millió dollár garantált keresetet és 11 millió dollár aláírási bónuszt tartalmaz.

"Nincs egy olyan bal tackle a ligában akiért eltradelném. Nagyon tetszik a fejlődés amin keresztülment. Okos és atletikus. És ha megnézed a múlt heti felvételeket látható, hogy nincs 100%-os állapotban de simán megbírkozott ezzel is." - még decemberben nyilatkozta falemberéről a csapat vezetőedzője Sean Payton.

Armstead-et a 2013-as Draft harmadik körében választotta ki a Saints. A tackle egészen a Scouting Combine-ig nem tartozott a "figyeltebb" játékosok közé de az Arkansas-Pine Bluff linemanje 4.71 másodperc alatt futotta le a 40 yardot amivel Combine tackle rekordot döntött.

A tavalyi teljesítményével bekerült a Pro Bowl tartalékok közé és most már a liga legjobb vak oldali védői között emlegetik. A mostani szerződésével az irányító Drew Brees és a defensive end Cameron Jordan mellett a csapat legértékesebb játékosának számít.

(nfl.com, Fotó: rantsports.com)