Kalil aláírta a szerződéshosszabbítást

Az ötszörös Pro Bowler center Ryan Kalil kétéves szerződést hosszabbítást írt alá, a 2018 szezon végéig.Kalil korábbi szerződése, egy öt éves hosszabbítás, amit 2011-ben írt alá, a 2016 szezont követően járt volna le.

"Ez a hosszabbítás ad Ryan-nek egy esélyt, hogy a pályafutását Carolina-ban fejezze be, ami szerintem óriási dolog." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Emellett folytonosságot is ad a támadófalnak. Ryan egy vezér ebben a csapatban és ő egy rendkívül nagy karakter, az a fajta fickó, akit szeretnél az öltözőben tudni."

A 2007-es második körös választás rendíthetetlen lett elöl, amióta teljes mértékben kezdő lett 2008-ban. Az első Pro Bowl jelölését 2009-ben kapta és az elmúlt szezonban az ötödik alkalommal választották be a Pro Bowl keretbe hét év alatt, miután segített a Panthers-nek abban, hogy vezesse az NFL-t a franchise-rekordot jelentő 500 ponttal.

Figyelmen kívül hagyva a láb sérülést, amely miatt a sérült tartalék listára került öt meccs után 2012-ben, Kalil 2009 óta mindössze egy meccsen hiányzott.

Kalil csapatkapitány volt az elmúlt három szezonban, amelyek során minden alkalommal az NFC South bajnoka lett a Carolina.

"Ryan még mindig rendkívül magas szinten játszik és méltán került be megint az All-Pro keretbe 2015-ben."mondta a general manager Dave Gettleman. "A másik az, hogy Ryan egy nagyszerű vezér. 2014-ben ő volt a vezére a támadófalnak. Ebben a csoportban volt sok fiatal játékos és voltak változások a sérülések miatt, de Ryan segített nekik fenntartani az önbizalmat, és ennek nagy szerepe volt abban, hogy megnyertünk ötöt az utolsó hat meccsből. A pályán és a pályán kívül is Ryan a profik profija és mindannyian nagyon örülünk ennek a dolognak."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu