Arian Foster a Miami Dolphins-nál folytatja

arian_foster_dolphins.jpgArian Foster-t idén márciusban elküldte korábbi a Houston Texans de a tavalyi sérülése miatt nem tolongtak érte a csapatok. A legkomolyabb érdeklődőnek a Miami Dolphins csapata tűnt de egy hónapja olyan hírek láttak napvilágot, hogy lemondtak a futó szerződtetéséről.

A pesszimista hírek ellenére Foster tegnap ismét próbajátékon vett részt Miamiban és valószínűsíthetően jól teljesített mert egyéves szerződést kötött a csapattal. Foster 1.5 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával amely további 2 millió dolláros ösztönző záradékot tartalmaz.

Aláírási bónuszként 400 ezer dollárt kap így ha mégsem épülne fel a korábbi sérüléséből akkor az első alapszakasz mérkőzés előtt minimális összeget veszítve megválhatnak tőle. A Dolphins beletett egy kiskaput a szerződésbe sérülés vagy egyéb probléma esetére.

Foster-nak most újra fel kell építenie önmagát. A jelenleg 29 éves futót egész pályafutása során kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták de így is a liga legjobbjai között emlegették pár évvel ezelőtt. 2012-ben még 43.5 millió dolláros szerződést kötött de most a csapatba kerülésért is komolyan meg kell küzdeni.

Foster-nek idén be kell magát küzdenie a kezdőbe és egészségesnek kell maradnia az egész szezonon keresztül. Ha ez bekövetkezik és meg tudná közelíteni az 1.000 futott yardot akkor jövőre már egy jobban fizető szerződésben gondolkodhat.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)