A Ravens játékosaként folytatja a korábbi 1/1-es támadófalember

Tegnap bejelentették, hogy a Baltimore Ravens játékosaként folytatja pályafutását a korábbi 1/1-es Draft pick, Jake Long. A csapat nemrég elküldte Eugene Monroe-t így szükségük volt egy rutinos tacklere. Long személyében egy igen jó tackle érkezett a csapathoz de a korábbi sérülései miatt igen sok kérdés felvetődik vele kapcsolatban.

Long-ot a 2008-as Draft első helyén választotta ki a Miami Dolphins és öt szezonon keresztül volt a csapat játékosa. 2013-ban a piac egyik legkeresettebb játékosa volt és négyéves, 36 millió dolláros szerződést kötött a Rams-el de csak két évet töltött ki a szerződéséből mert a tavalyi offseasonban megváltak tőle.

Az elküldésében szerepet játszott a sérülése de természetesen főként anyagi okok álltak a cut hátterében. Long a tavalyi szezonban 10.5 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából és tavaly március 14.-én ki kellett volna neki fizetni egy 4 millió dolláros garantált összeget amit természetesen nem vártak meg a csapat vezetői.

A tackle elküldésével 8 millió dollárt szabadított fel a Rams a tavalyi fizetési sapkából és 2.5 millió dollár halott összeg maradt utána. Szeptemberben az Atlanta Falcons szerződtette a falembert de messze volt régi önmagától és az egymás utáni két keresztszalag sérülés miatt már csak egyéves, 1.5 millió dolláros szerződést kapott.

"Végre egészséges vagyok. Az utóbbi öt, hat évben most érzem magam a legjobban és legegészségesebbnek. A térdem rendbe jött. Készen állók az elkövetkezendő kihívásra." - nyilatkozta Long a szerződtetést követően.

A Falcons-nak nem is jött be Long szerződtetése mert csak 4 mérkőzésen tudott csak pályára lépni és összesen csak 11 snapet töltött pályán a csapat játékosaként. Az utolsó két szezonban csak 11 mérkőzésen tudott pályára lépni és 2014 októbere óta nem volt kezdőjátékos.

Long-nak első lépésként bent kell maradnia a Ravens rosterén amihez meg kell győznie a csapat edzői stábját, hogy érdemes lesz neki helyet adni az 53-as keretben. A Ravens az idei Draft első körében kiválasztotta Ronnie Stanley-t aki hosszútávon a csapat vakoldali védője lehet így Long nagy valószínűség szerint a fiatal játékos tanítása és biztosítása miatt érkezett.

(nfl.com, baltimoreravens.com)