A 49ers 44 millió dollárért hosszabbított NaVorro Bowman-el

NaVorro Bowman még hosszú éveken keresztül a San Francisco 49ers játékosa lesz. A csapat tegnap bejelentette, hogy négyéves, 44 millió dolláros hosszabbítást kötött a legjobb linebackerével. A szerződés 20 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Bowman élő szerződéséből még három év hátravan így a mostani hosszabbítással 2022-ig rendelkezik érvényes szerződéssel. A korábbi szerződés és a mostani hosszabbítás birtokában Bowman hétéves, 77 millió dolláros szerződéssel rendelkezik.

"A csapattársaim és az edzőim nagyon sokat jelentettek számomra az egész karrierem során és hálás vagyok, hogy segítettek azzá a játékossá válni aki ma vagyok. Nagyon sokat jelent számomra a családom és a barátaim támogatása, különösen az elmúlt pár évben nyújtott támogatásuk. Már alig várom, hogy elkezdődjön a szezon és az NFL legjobb szurkolótábora előtt játszhassak." - szerepelt Bowman közleményében.

Bowman-t a 2010-es Draft harmadik körében választotta ki a 49ers és az újonc szezonját követően a csapat védelmének kihagyhatatlan játékosává vált. Háromszor választották be a Pro Bowl és négyszer az All-Pro keretbe.

"Az elmúlt hat évben NaVorro a franchise egyik sarokkövévé vált és prioritást élvezett, hogy a jövőben is az Öbölben tartsuk Őt. A kitartását jól megmutatja, hogy a nehézségeket leküzdve visszatért a Pro Bowl formájához ami nagyszerűen példája annak, hogy mit lehet elérni kemény munka és hit által. Ez a szerződéshosszabbítás a mi filozófiák megerősítése, megjutalmazzuk a játékosainkat és nagyon örülök annak, hogy NaVorro az egész pályafutása során a 49ers játékosa lesz." - szerepelt Trent Baalke general manager nyilatkozatában.

2014 januárjában, a Seattle Seahawks elleni rájátszásmérkőzésen Bowman-nek súlyosan megsérült a lába (elszakadt a kereszt és az oldalszalagja) ami miatt nem tudott pályára lépni a 2014-es alapszakaszban. A tavalyi szezonban átvette Patrick Willis szerepét, a védelem vezére lett és olyan jól játszott, hogy az év végén bekerült a Pro Bowl és az All-Pro keretbe is.

(nfl.com, Fotó: 49ers.com)