Rivera értékelte Stewart-ot és a running back helyzetet

A szerdai edzés után a vezetőedző Ron Rivera némi rálátást adott a tervekbe a running back pozícióval kapcsolatban a 2016-os szezont tekintve.

Jonathan Stewart, a veterán igásló az első Pro Bowl szezonján van túl, a nyilvánvaló vezér visszatér. És Rivera nagyon óvatos lesz a terhelést tekintve az edzőtábor hátralévő részében és az előszezonban.

"Megnézem, hogy pontosan mit csináltunk vele (tavaly), és próbálunk maradni ezen a nyomvonalon." mondta Rivera. "Nincs ok arra, hogy megterheljük őt. Tudjuk, milyen fontos az, hogy van egy srác, mint ő, kezében a labdával."

Beleértve a rájátszást is Stewart 292 alkalommal futott tavaly - ez messze a legtöbb karrierje során. Ezalatt elszenvedett egy lábsérülést is, ami miatt kihagyta az utolsó három alapszakasz meccset és megint megsérült az 50. Super Bowl elején.

Tudja, milyen fontos pihentetnie a testét egy újabb megterhelő hadjárat előtt.

"Ez az év a tanulásról szól, hogyan lehet egyensúlyban maradni és megtalálni a mértéket." mondta Stewart. 

Mégis, Stewart ragaszkodik ahhoz, hogy jól érzi magát.

"Ez a kilencedik évem, és úgy érzem, mintha az ötödik évem lenne." mondta.

Annak érdekében, hogy Stewart friss maradhasson, Rivera reménykedik abban, hogy egy fiatal running back egyenletes teljesítménnyel kiérdemli majd a 2. számú szerepet.

Rivera látott biztató jeleket a másodéves futó Cameron Artis-Payne és Brandon Wegher esetében.

"Cameron Artis-Payne és Brandon Wegher felbukkanását tekintve azt hiszem, lesz egy fiatal srác, aki képes lesz felmenni és futni a labdával öt-hat alkalommal, levéve a nyomást (Stewart-ról)." mondta Rivera.

"Ha ez megtörténik, biztosan egy kicsit többet fogok pihenni, ez nyilvánvaló. Bármi legyen is a terv a meccsre, biztos vagyok benne, hogy hatékony lesz." tette hozzá Stewart.

Artis-Payne-nek több szép futása is volt az edzőtáborban, emellett Rivera és Stewart egyaránt dicsérte a pass protection-t (blokkolási séma a passzoló támadójátékos megvédésére, az őt leszerelni igyekvő védők megállítására) is.

A kiemelkedő játékok fontosak, de a mentális hibák csökkentése is.

"Ők már csökkentették a hibáikat, tényleg." mondta Rivera. "Ez egy fontos dolog. Nem tétovázhatsz, muszáj gyorsan játszani és ezt a szép dolgot látjuk most Cameron-tól és Brandon-tól."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: espn.com