Az előszezon első napjának összefoglalója (videókkal)

A jelek szerint mind a hat pályán jó festéket használtak így elkezdődhetett az idei előszezon. A rendkívül hosszúnak tűnő szünet után végre visszaköltözött az élet az NFL stadionokba és elkezdődött az idei szezon.

A korábbi évekhez hasonlóan az előszezon első hetében most sem szakadtak meg a játékosok. Sok újonc játékos bemutatkozott az NFL-ben, ki kisebb ki nagyobb sikerrel tette mindezt.

A Falcons - Redskins találkozót a hazai csapat nyerte meg köszönhetően a hazatérő Matt Schaub remek játékának. Schaub az utolsó három szezonban három különböző csapat játékosként lépett pályára az NFL-ben de most visszatért az első profi együtteséhez.

Michael Vick mögött 2004 és 2006 között volt a Falcons tartalékja majd a Houston Texans kezdőirányítója lett. A csapat jelenlegi kezdőirányítója Matt Ryan finoman szólva is a tétmérkőzésekre tartalékolja az erejét, 4 passzkísérlete volt de egyik átadással sem találta meg a csapattársát.

Schaub mellett a Falcons elkapójának Aldrick Robinson-nak is jó napja volt, az ötödik profi és első Falcons-os szezonját kezdő receiver 3 elkapásból 118 elkapott yardot szerzett.

Az Eagles 17-9-re legyőzte a Buccaneers csapatát de a mérkőzésen egyetlen ember is elég volt, hogy elvigye az egész show-t. Ez pedig természetesen nem volt más mint az idei Draft 1/2-es választottja Carson Wentz, a szurkolók többsége az irányítóra volt kíváncsi. A fiatal irányító az első mérkőzésén 12 sikeres passzal (24 kísérlet) 89 yard és 1 interceptionnel zárt.

Első meccsnek nem rossz, több alkalommal is biztatóan játszott de bőven van még hova fejlődnie. Az Eagles az egész mérkőzésen csak 114 offensive yardot szerzett és tulajdonképpen a védelem behúzta nekik a mérkőzést. Jim Schwartz egysége 5 labdaszerzéssel zárta a találkozót.

A találkozón bemutatkozott az a kicker is akiért a Buccaneers feltradelt a Draft második körében. Roberto Aguayo a mezőnygólkísérletét értékesítette de az extra pontot a kapufára vágta.

A Baltimore Ravens nem kockáztatott, kezdőinek többségét nem is vetette be hajnalban de így is behúzta a találkozót. Az előszezon mérkőzésnél a városban talán mindenkit jobban érdekelt a helyi hős, Michael Phelps úszása.

Phelps úszásakor megállt az élet a stadionban és a szurkolók a játékosokkal együtt az óriáskivetítőn követték figyelemmel, hogy kedvencük megnyeri a 22. olimpiai aranyérmét.

A Patriots és a Saints találkozóján is egy játékos teljesítményére volt kíváncsi a hazai szurkolótábor. Tom Brady négy mérkőzéses eltiltása miatt Jimmy Garoppolo kezd majd az előszezon elején és a hajnali teljesítménye alapján bizakodhatnak a szurkolók.

Garoppolo 18 átadásából 11 sikeres volt és 168 passzolt yarddal zárt. Az egész első félidőben Garoppolo irányított. A futók közül emlékezetes napot zárt a tavalyi szezont sérülés miatt kihagyó Tyler Gaffney aki 44 yardos futott TD-t szerzett.

A Jaguars 17-13-ra ugyan alulmaradt a Jets otthonában de a találkozót elnézve bizakodva várhatják az idei alapszakaszt. Blake Bortles 7 átadásából 6 sikeres volt, 105 yardot szerzett. Mindkét támadósorozata végén pontot szerzett a Jags. A receiver Allen Robinson pedig három elkapással és 80 elkapott yarddal zárt. A védelemben bemutatkozott a tavalyi szezont kihagyó, 1/3-as Dante Fowler Jr..

A hazaiaknál visszatért a szakáll és a hosszú ideig tartó csapatnélküliség alatt sem felejtett el játszani. Ryan Fitzpatrick 4 átadásából 3 volt sikeres és 72 yardot szerzett. A helyére beálló Geno Smith mutatója 14/8, 79 yard és 1 TD.

Hajnalban utolsóként lépett pályára a Super Bowl címvédője is. A Broncos-nál visszavonult Peyton Manning, távozott Brock Osweiler, érkezett Mark Sanchez és draftolták Paxton Lynch-et. De tulajdonképpen a tavalyi csapathoz képest semmi sem változott, de a védelem lehozta a mérkőzést.

A Bears irányítói sokáig emlékezni fognak erre az előszezon mérkőzésre ugyanis 7 alkalommal sackelték Őket a Broncos védői. A védelem emellett behúzott egy safetyt is, a speciális egység pedig TD szerzett egy blokkolt punt után.

EREDMÉNYEK

ATLANTA FALCONS 23-17 WASHINGTON REDSKINS

PHILADELPHIA EAGLES 17-9 TAMPA BAY BUCCANEERS

BALTIMORE RAVENS 22-19 CAROLINA PANTHERS

NEW ENGLAND PATRIOTS 34-22 NEW ORLEANS SAINTS

NEW YORK JETS 17-13 JACKSONVILLE JAGUARS

CHICAGO BEARS 0-22 DENVER BRONCOS

(nfl.com, Fotó: csnphilly.com, dailysnark.com videó: twitter.com/nfl)

Címkék: előszezon