Tényleg olyan rossz volt Nassib?

Nem az élete meccsét játszotta csereirányítónk a Dolphins ellen, komoly kritikákat kapott a szurkolóktól. Vajon tényleg ilyen gyengén szerepelt vagy túlzóak a negatív kommentek? Ezt próbálom most kideríteni, megnézem játékosunk passzkísérleteit és így mondok véleményt.

1. 2nd & 7: 6 yardos screen passz (Vereen)

A falemberek elvégezték a dolgukat, Pugh és Richburg akadályozta a mozgásban az előttük álló védőket, majd felértek a második vonalba. Nem volt nehéz a játékszert Shane Vereenhez juttatni, aki 6 yardot szerzett.

2. 3rd & 1: 5 yardos passz (Davis)

Jó hívás. A fal megvédte az irányítót, Vereen jól vette fel a blitzet, Geremy Davis pedig ügyesen futotta meg a curl route-ot, a védőknek esélye sem volt.

3. 1st & 10: sikertelen passz (Shepard)

Ez is egy jól felépített játék lett volna. Nassib shotgunból kapta meg a snapet, a play action után pedig egy hosszú átadást indított el Sterling Shepard felé. Érkezett a nyomás balról (Flowers a második spin move-ot már nem tudta hatástalanítani), ami kicsit megzavarhatta a QB-t, mert hiába volt a célpontja egy az egyben a defensive backkel, a labda magasan érkezett, így nem volt esély az elkapásra. Kár érte, hiszen egy pontosabb passz esetén ez touchdown, Shepardnek lett volna helye megszerezni a labdát.

4. 2nd & 15: 4 yardos futás

Flowers false startja után nehéz helyzetbe került az offense, amit Nassib a fal összeomlása miatt egy futással próbált orvosolni.

5. 3rd & 6: 24 yardos passz (Shepard)

Play of the game! Egy büntetés után közelebb kerültünk a first downt jelző virtuális vonalhoz. A Miami erős blitzet küldött a támadófalra, de a zseb nem omlott össze. Shepard tökéletes útvonalat futott és az átadás ugyan nem volt teljesen pontos, de az újonc elkapó vetődve el tudta csípni a labdát. Ugyan előbb kellett volna jönnie a passznak, de így is sikeres lett a játék.

6. 1st & 10: sikertelen passz (Davis)

 

Uh-oh. Majdnem interception. A támadófal jól vette fel a D line-t, a blitzelő Neville Hewittra (#46) azonban nem jutott ember. Nassib átmozgathatta volna Andre Williams-et a túloldalra, aki így megakadályozta volna Hewittot az irányító támadásában. Larry Donnell is hibázott, hot route-ot kellett volna futnia a blitzelő védő által szabadon hagyott területre, persze kérdés, hogy Nassib ezt észrevette volna-e mert a szemével Davis-t kereste. Az ilyen szorult helyzetben viszont sokkal jobban az oldalvonal felé kell dobni a labdát.

7. 3rd & 15: 9 yardos futás

Nagy volt a nyomás és csak egy futást sikerült összehozni amiből nem lett first down.

8. 1st & 10: ???

A csere OL lépett pályára. Jött a pressure, a QB kezéből a passz pillanatában kicsúszott a labda amit sikerült visszaszerezni. Volt egy holding is, de ezt a Miami nem kérte.

9. 2nd & 13: illegal formation (Stingily)

Will Tye is megmutatta magát, azonban hiába szlalomozott ügyesen a védők között, Byron Stingily miatt visszafújták az akciót.

10. 2nd & 18: sikertelen passz (Shepard)

Újabb play action, amely után szintén nagy volt a nyomás, így nem sikerült Shepardot megtalálni, ráadásul majdnem James-Michael Johnson kezében kötött ki a játékszer.

11. 1st & 5: DPI

Geremy Davis futott egy curl route-ot az end zone-ba, a cornerback viszont akadályozta őt az elkapásban. Jókor repült felé a labda, egyértelmű volt a szabálytalanság.

12. 1st & goal: elrontott snap

Rosszul vette át Nassib a labdát, szerencsére vissza tudta szerezni...

13. 3rd & goal: sikertelen passz (Shepard)

3 yardot kellett megtenni, shotgunból indult a játék. A slotban felálló Sterling Shepard volt a célpont, aki el is indult az end zone sarka felé, de hiába volt lépéselőnyben, az átadás röviden szállt, így a cornerback hatástalanítani tudta őt. Csúnyán elpuskázott lehetőség.

14. 2nd & 9: sack

15. 2nd & 4: 15 yardos passz (Davis)

Davis előnyt tudott szerezni a cornerback ellen a slant route során, Nassib pedig ezt könyörtelenül kihasználta, jól időzíve, remekül érkezett a passz. Szép játék!

16. 3rd & 5: interception (McCain)

SIkerült lerombolni mindent... Hiába volt Shepard lépéselőnyben, a labda ismét röviden érkezett. Pedig egy hosszabb és jobban szélre menő átadással könnyedén az elkapónké lehetett volna a labda, a safety késve érkezett volna meg.

17. 1st & 10: 12 yardos passz (Harris)

Amit már eddig is láthattunk. Harris slantet futott a slotból és hiába volt kevés terület, irányítónk remekül találta meg az elkapót.

18. 2nd & 10: elveszített fumble

Jött a nyomás, de Nassib jól lépett ki a zsebből, viszont utána figyelmetlen volt és hagyta, hogy kiüssék a kezéből a játékszert, ami korábbi játékosunkhoz, Spencer Paysingerhez került. Ismét egy labdaeladás...

19. 1st & 10: sack (-1 yard)

Kár volt elindítani a játékot 2:01-nél, mert célpont nem volt.

20. 3rd & 9: interception (Hendy)

Újabb pick... Myles White-ból nem lett Odell Beckham, kicsit rosszul is helyezkedett, de az átadás megint repülhetett volna jobban az oldalvonal felé.

21. 2nd & 11: 9 yardos passz (Lewis)

Végre egy jó passz! Természetesen ismét egy slant után, de újra jó ütemben jött a labda.

22. 3rd & 2: sikertelen passz (Powe)

Hát itt mi volt? Egy rövid curl után könnyen Powe-nál köthetett volna ki a játékszer, ami azonban nagyon kacsázott és nem is talált célpontot.

23. 2nd & 6: sikertelen passz (Perkins)

Jött a nyomás, egy pump fake után Paul Perkins mutathatott volna be egy elkapást, viszont ekkor még nem tudott megfordulni és csak későn vette észre a labdát. Nem volt más lehetősége Nassibnek sem.

24. 3rd & 6: 4 yardos passz (Perkins)

Ezúttal sikerült megtalálni a running backet a flat zónában, őt azonban jól követte a linebacker, így nem volt esély a first downra.

Jöjjön hát a magyarázat. Azok a playek kerültek nagyító alá, amelyeknél passz, sack vagy Nassib futás ment végbe. Zölddel jelöltem meg azokat a játékokat, amelyek sikeresek lettek, narancssárgával azokat amelyek az irányító hibájából lettek sikertelenek, pirossal melyeknél labdaeladás történt vagy annak komoly veszélye állt fenn, feketével pedig azok melyeknél nem a QB-n múlott a "siker". Az eredmény:

Zöld: 10 db
Narancssárga: 4 db
Piros: 5 db
Fekete: 5 db

Kezdjük a jóval. 10 olyan play-t tudtam felsorolni, ahol valami jót láthattunk Nassibtől. Előtérbe kerültek a slant útvonalak, ha befelé mozgott az elkapó akkor nem kellett nagy terület ahhoz, hogy célba érjen az átadás, több ügyes passzt is láthattunk ezekből a játékokból. Volt néhány biztonsági hívás is, illetve alkalmanként lábon próbált hasznos yardokat hozni.

Fájó az elhibázott passzok nagy része. Az újonc Sterling Shepardnek nagy estéje lehetett volna, egy-egy jobban megdobott labdával akár háromszor annyi yardot és egy touchdownt is szerezhetett volna. A hosszabb játékokkal problémák adódtak. Persze ennyi még belefér, igaz nem lett volna rossz, ha ezekből legalább egy nagy elkapást látunk.

Az igazán nagy probléma a "piros" játékoknál kezdődik. Egy pick és egy necces játék benne van, de sokkal jobban kell a labdára vigyázni, hiszen ezen ment el a győzelem. Igaz a második interceptionben volt egy kis balszerencse is, akár pattanhatott volna a pályán kívülre is a játékszer. A futásoknál is jobban kell figyelnie Nassibnek, hiszen bármikor kiüthetik a kezéből a labdát. A rossz snapátvétel az előszezonban benne van, pláne úgy, hogy több centerrel is dolgoznia kell az irányítónak.

Összegzés

A pálya közepe felé irányuló rövid passzokkal nem volt gond, ezek szinte tökéletesen repültek az aktuális WR-ek felé. A running backeket is sikerült bevonni a passzjátékba egy-egy biztonsági play után. A hiányosságok akkor kezdődtek mikor az oldalvonalat kellett volna megcélozni, ezek az átadások rendre rövidre sikerültek és a 3 turnoverért is nagy kár.

Pánikra azonban semmi ok. Ettől csereirányító valaki és nem kezdő. Nem játszott jól a korábbi 4. körös választásunk és produkciója alapján legjobb esetben is csak egy game manager feladatokra képes. Azt eddig is tudtuk hogyha Manning több hétre kidől akkor szinte vége a szezonunknak, mert képes lehet egy-egy győzelemre Nassib, de nem tudná a hátára venni az offense-t. Ahogy szinte egyik backup QB sem.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu