Tua Tagovailoa nem jelenik meg az edzésen mert új szerződést akar

A Miami Dolphins hétfőn kezdi meg a felkészülési időszakát az OTA edzések keretében, és nem világos, hogy a kezdő irányító, Tua Tagovailoa részt vesz-e rajta. Az irányító hosszútávú szerződést akar és hírek szerint nem fog csatlakozni a csapattársaihoz.

Tagovailoa a Dolphins április 15-i edzése óta hiányzott az önkéntes offseason edzések nagy részéről, mondták a csapathoz közel álló források a CBS Sportsnak. Ez szöges ellentétben áll az első négy szezonjával a ligában, amikor Tagovailoa az önkéntes edzések nagy részénél jelen volt.

A források úgy vélik, hogy a távolléte a szerződéses státuszával függ össze. Tagovailoa, aki a 2020-as NFL-draft ötödik választottja volt, jelenleg a 2024-es szezonra szóló, 23,171 millió dollárt érő ötödik éves opciójával játszik. Az Alabama korábbi irányítója hosszú távú szerződéshosszabbításban reménykedett a Dolphins-szal, de az eddig nem jött létre.

A mai NFL franchise irányítóiért fizetendő ár az 50 millió dollár körüli összeg körül mozog évente. Tagovailoa a tervek szerint 2024-ben ennek kevesebb mint a felét fogja keresni és az idei szezonon túl semmilyen biztosítékot nem kap.

Tagovailoa tavaly mind a 17 mérkőzésen pályára lépett, ami karrierje első ilyen szezonja votl. Bekerült első Pro Bowljára, miután 4.624 yardos karriercsúcsot ért el és első kezdőként játszott rájátszásbeli mérkőzésén, a Kansas City City elleni 26-7-es vereséget szenvedett a fagyos Arrowheadben. A 14 interceptionje viszont holtversenyben a negyedik legtöbb volt a ligában Patrick Mahomes és Trevor Lawrence mellett.

Fotó: newyorker.com, yahoo.sports.com