Csak vasárnap nevezik meg a Vikings kezdőirányítóját

A múlt hétvégén a Minnesota Vikings hatalmas meglepetést okozott amikor bejelentette, hogy megszerezte Sam Bradford játékjogát. Teddy Bridgewater kiesése után nyilvánvaló volt, hogy irányítót fognak szerződtetni de igen meglepően hatott a választásuk.

A meglepetést nem is annyira a játékos személyében hanem az érte átadott első és negyedik körös Draft pick jelentette. Persze az értékes Draft pick még jelenti azt, hogy az irányító már az első játékhéten a kezdőcsapat tagja lesz.

Mike Zimmer vezetőedző bejelentette, hogy csak mérkőzés napján, azaz vasárnap fogják eldönteni, hogy ki lesz a csapat kezdőirányítója. Bradford jelenleg nagy harcot vív Shan Hill-el és az idővel mert egy hét alatt kell megtanulnia a Vikings playbookját. Vagy legalábbis egy limitált elsőhetes verziót.

A csapatok playbookját a telefonkönyvekhez szokták hasonlítani és valóban emberes feladat lehet mindezt egy héten belül megtanulni és persze úgy alkalmazni, hogy menet közben bőven 100 kiló feletti védőfalemberek akarnak földbe döngölni téged.

Mindent egybevetve Zimmer nem számolt be semmi újdonságról. A rövid idő miatt, a magas érték ellenére senki sem lepődhet meg ha Hill fog kezdeni vasárnap este Nashville-ben a Tennessee Titans elleni mérkőzésen.

nfl.com, Fotó: foxsports.com, startribune.com