Gano: "Cserben hagytam a csapatot."

Miután a kicker Graham Gano utolsó másodperces kihagyott mezőnygólja a Panthers egypontos vereségét jelentette a Denver Broncos otthonában, a linebacker Thomas Davis újraélt egy döntő játékot a fejében.
Nem azt, amelyikre gondolsz.

"Nekem személy szerint, amikor blitz-eltem a screen játéknál, az egy olyan valami, amire úgy fogok visszatekinteni, hogy az lehetett volna a különbség." mondta Davis.Davis az utolsó negyed első, nem pedig az utolsó snap-jére utal, a 25 yardos elkapásra, amit a futó C. J. Anderson csinált meg és amivel a Broncos visszajött a meccsbe.

Persze, senki sem tudja elfelejteni Gano hibáját, de nem ez volt az egyetlen az éjszaka során.
Csak véletlen, hogy az utolsó volt.

"Ez idegesítő. Csak elképzelni tudom, mennyire lehetett idegesítő ez Graham-nek, az egyetlennek lenni, aki kimegy oda és megcsinálja a játékot." mondta Davis. "Meg kell csinálni azt a rúgást, de védekezésben ki kell zárni őket. 10 pontos előnnyel vezettünk a második félidőben és távol kellett volna tartanunk őket a táblától. Ez a mi feladatunk."

Van okuk hibáztatni magukat. De érthető, hogy Gano-nak nehéz elfogadni a következményeket.

"Rosszul érzem magam, hogy cserben hagytam a csapatot." mondta. "Nagyon keményen dolgoztunk ma a győzelemért. Bárcsak vissza tudnám csinálni, de egyszerűen tovább kell lépnem."

Ilyen az élete egy rúgónak. Egy ligában, ahol a szoros meccsek mindennaposak, a világ súlya gyakran egy lábra kerül. Miután a Panthers védelme kikényszerített egy 3&out-ot és az offense eljutott a field goal tartományba, ezek a csapategységek kéz a kézben álltak a pálya szélén és nézték a brutálisan kemény estét eldöntő rúgás végkimenetelét.

Vagy ebben az esetben a két rúgás kimenetelét. Gano könnyedén rúgta be az 50 yardos field goalt, ami előtt a Broncos időt kért (ezt nevezik ice-the-kicker, vagyis fagyaszd le a rúgót időkérésnek). Gano azt mondta, hogy nem zavarta meg a trükk, de a második rúgás széles lett.

"Teljesen nyugodt voltam abban a helyzetben. Ez nem más, mint bármely más rúgás, tényleg. Már régóta csinálom." mondta Gano. "Ezek azok a pillanatok, amikről álmodsz, ezért fáj. Vissza akarsz menni. Ember vagyok. Majd talán elgondolkodom rajta egy kicsit, de van egy másik meccsünk a jövő héten. Egyszerűen tovább kell lépni."

"Azt akarom, hogy biztosan tudja, ez nem lesz teher a vállán." mondta Colin Jones. "Lesz olyan pillanat ebben az évben, amikor berúgja majd nekünk. Csak nézd meg az elmúlt évet - hány meccset nyert meg nekünk? Csak azt akarom, hogy maradjon pozitív. Sajnálatos dolog, hogy nem nyertünk, de visszatérünk és jobbak leszünk tőle."

Az előző szezonban Gano megcsinált két meccset eldöntő rúgást. Amellett, hogy megszerezte a győzelmet a Giants ellen, két valóban mindent eldöntő rúgása volt a Colts ellen, az egyikkel kiharcolta a hosszabbítás, majd a másikkal megnyerte a meccset.

"Ez nem fogja meghatározni a szezonomat." mondta Gano. "Sok csapattársam odajött hozzám és azt mondta, segíteni fogok nekik megnyerni egy csomó meccset és elhiszem. Bárcsak visszacsinálhatnám, de a valóság az, hogy nem lehet. Ez nem az első rúgás, amit kihagyok, és nem az utolsó meccset eldöntő lehetőségem. És meg fogom csinálni azokat."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: westword.com