NFC North Erősorrend: 1. hét

Lezajlottak az első játékhét meccsei, ahol a csoportunkból csak a Chicago együttese nem tudta megszerezni első győzelmét, amivel máris lemaradásban van.

A csoportból minden csapat hozta a kötelezőt, bár a Lions szerintem túlteljesített azzal, hogy megverte a Colts együttesét, így meglepetés sikerrel kezdte a szezont, a többiek ellenfelük erősségéhez méltóan teljesítették az első akadályt. Bár a hogyan hagy némi kivetnivalót maga után.

1. (5.) GREEN BAY PACKERS (1-0) 0
Nem sokon múlott, hogy egy hatalmas égéssel kezdje meg a 2016-os NFL idényt a Wisconsin-i csapat, a Jacksonville ellen az utolsó másodpercig nem volt biztos a győzelme. Rodgers-éket megizzasztotta a szerintem egyre jobb formába kerülő Jaguars, de végül csak megnyerték a meccset.

A második héten is idegenbe megy a csapat méghozzá sor kerül az első csoportrangadóra, melyet a Minnesota együttesével vívnak majd a Vikings új stadionjában. A meccs kétesélyes, nagyon kiegyenlítettek az esélyek, bár egy hangyányit a Packers javára adják a meccset.

következő mérkőzés: @ Minnesota Vikings (1-0)


2. (10.) MINNESOTA VIKINGS (1-0) +1
Elég nehezen tudtuk magunkat rávenni, hogy elkezdjünk játszani a Titans elleni idénynyitón, de Zimmer félidei lelkesítő beszéde megtette a hatását. A 10:0 -ra elvesztett első félidő után 25:6 -ra hoztuk a másodikat, így győzelemmel indult ez a szezon. Az mondjuk nem a legjobb, hogy az offense képtelen pontot szerezni és Walsh csak sok próbálkozásból hoz valami elfogadhatót, de ilyen védelemmel most ez is belefért.

Nem fog beleférni viszont a Vasárnap Esti Rangadón, ahol a Green Bay Packers csapatát fogadjuk. Azt a Packers-t, mely a Jaguars elleni első meccsen alaposan megizzadt, de végül behúzták a találkozót. Ide már nem lesz elég, ha a védelmünk ennyire féken tartja a vendégek támadóit, az offense-től is kell valami. Elvileg Sam Bradford megtanulta a playbook-ot és ő fog kezdeni, így talán a passzjáték (ami amúgy nem volt vészes Hill irányítása alatt sem) is feljavul és láthatunk majd a támadóktól is pontokat.

következő mérkőzés: vs Green Bay Packers (1-0)


3. (17.) DETROIT LIONS (1-0) +2
Jól rajtolt el a Detroit Lions együttese is, ráadásul úgy is tudtak nyerni, hogy az ellenfélből Andrew Luck majd 400 yardot és 4 TD-t passzolt. Igaz Stafford is közel járt a 400-hoz és 3 TD passzt is kiosztott, de még a jó Colts teljesítmény ellenére is megverték őket egy 74 pontot hozó összecsapáson. A Lions viszonylag erős csapat tudott legyőzni.

Az önbizalom növelő nyitány után a Tennessee együttesét együttesét fogadják, akiket képesek lehetnek legyőzni és tovább menetelhetnek a csoportban felfelé. 

következő mérkőzés: vs Tennessee Titans (0-1)


4. (30.) CHICAGO BEARS (0-1) -2
A csoportban egyedül a Chicago Bears együttese indította vereséggel a szezont, ennek talán ők sem örülnek. A Houston Texans együttesétől tudtak kikapni az évindítón úgy, hogy bár az első félidőben még vezettek, a teljes második félidei játékot hanyagolva a Texans pontjaira már nem tudtak válaszolni, így Cutler vezetésével már mindjárt az elején rossz irányba indult el a csapat. Bár még bőven van idő a javításra.

Kezdhetik ezt akár a Philadelphia Eagles ellen, akiket a második fordulóban fogadnak a Soldier Field-en. Nem lesz egyszerű a Bears élete, hiszen a győzelemmel bemutatkozó Wentz irányította Eagles erőtől duzzad és további sikerekre éhes és sokkal esélyesebb, mint ellenfele.

következő mérkőzés: vs Philadalphia Eagles (1-0)

Első szám: csoportban elfoglalt hely | Első zárójel: a ligában elfoglalt hely | Második zárójel: mérleg | Zárójelek utáni rész: előző héthez képest a változás (jelen esetben a tavalyi év végi eredményéhez képest)

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com