Hazai siker észak legnagyobb rangadóján

Immáron az alapszakaszban is felavattuk a stadiont és ha már ott voltunk le is győztük a Green Bay Packers együttesét.

Végre elérkezett a pillanat, a srácok élet meccsen is pályára léphettek a vadonatúj stadionunkban, ellenfele meg nem akárki, a legfőbb csoportrivális Green Bay Packers együttese volt.

A találkozót nagy várakozás előzte meg és nem csupán az évtizedek óta tartó rivalizálás miatt. Itt mutatkozhatott be a Vikings új kezdő irányítója, Sam Bradford. Őt Bridgewater kiesése miatt kellett idehozni és nem is okozott csalódást, első meccsén a csapat egyik legjobbjának bizonyult.

Bár az első negyedben nem szereztünk pontot és pár rossz védekezésnek hála a vendégek előnyre is tettek szert, de a második negyedtől minden megváltozott. Csupán 5 perc telt el a második negyedben Bradford máris bemutatott egy gyönyörű összjátékot Rudpolh-al és egyenlítettek a Packers ellen. Ez volt Bradford első TD passz új csapatában. A félidőig viszont nem csak az egyenlítés, de a vezetés is összejött, hiszen Walsh 46 yardról a póznák közé – ez fontos – rúgott, így 10:7-es előnnyel és jobb szájízzel mehettünk az öltözőbe.

Innentől kezdve az előnyt nem engedtük ki a kezünkből. Sőt a harmadik negyedben Stefon Diggs és persze Bradford jóvoltából növeltük is. Ki kell emelni Diggs teljesítményét, aki a Packers ellen 9 elkapásból elképesztő 182 yardot ért el a TD-je mellet. Ezzel ő lett Randy Moss után az első Vikings elkapó, aki 180 yard fölé ér elkapott yardok tekintetében, sőt tovább megyünk, jelenleg az összesen 285 elkapott yardjával a legeredményesebb elkapó a ligában, 59 yarddal megelőzve a második helyezettet.

A zárónegyed elején Rodgers-nek hagytunk elég területet, hogy izgalmassá tegye a meccset és 10 yardos futásával egy mezőnygólnyi távolságra megközelítettek minket. A fordítás nem jött össze nekik, akármennyire is igyekeztek. Az egész meccsen Waynes hibáira rájátszó Packers támadósor a meccs előtt 2 perccel belefutott abba, amit talán nem is gondoltak. Az Adams-nek passzolt labdát Waynes lehúzta az elkapó elől visszaszerezve a támadás jogát és ezzel bebiztosítva, hogy a Vikings begyűjtse második győzelmét is a szezonban.

Sajnálatos módon a harmadik negyedben Adrian Peterson egy futási kísérlet alkalmával megsérült, majd mikor kelt volna föl nem bírt a lábára állni. Be kellett segíteni az öltözőbe, majd mankóval tudott csak közlekedni. Az MRI vizsgálat után a vezetőedző Mike Zimmer az monda, hogy mindenkinek meg kell nyugodnia, a futó sérülése nem komoly. Peterson-ra talán egy hét kihagyás vár, de ez nagyon optimista becslés. A második forduló egyébként nem kedvezett a futó poszton teljesítőknek, hiszen Peterson mellett másik 7 futó is kisebb nagyobb sérülést szenvedett, legdurvábban a Chargers futója, ugyanis Woodhead keresztszalag szakadást szenvedett és vége a szezonjának. 

Peterson ekkora bajban nyilván nincs, de nem biztos, hogy csak egy hétig kell nélkülöznünk. Reménykedjünk, hogy nem komoly a sérülése.

A harmadik fordulóban ismét idegenben lépünk pályára. A héten Charlotte-ba utazunk, ahol a Carolina Panthers együttesével mérkőzünk meg.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: profootballweekly.com