NFC North Erősorrend: 3. hét

Töretlenül halad előre a Vikings, minden héten tud újat mutatni, míg a csoport többi tagja ott “kullog” mögöttünk.

Már a TOP3-ban a csapatunk ami az erősorrendet illet, persze ehhez védelem nagy menetelése is kell. A Packers már pozitív mérleggel rendelkezik,  a Lions valahogy még elevickél, de a Bears már most elbúcsúzhat a rájátszásbeli álmoktól.

1. (3.) MINNESOTA VIKINGS (3-0) +4
Senki sem várta mégis magabiztosan győztük le idegenben a tavalyi Super Bowl résztvevő Panthers együttesét. Az első félidőben kicsit beragadtunk, de a szünet után szóhoz sem jutottak a hazaiak, így csapatunk egy újabb kemény meccset tudott megnyerni és ezzel az erősorrendben hatalmas előrelépést tenni.

Ismét otthon és ismét egy főműsoridős meccsen kell bizonyítanunk. Ellenfelünk a Giants lesz, akiket én nagy csapatnak mondok, még az utóbbi időben történt szenvedéseinek ellenére is. A Redskins elleni meccsen vereséget szenvedtek és ez sokaknak nem tetszett. Ha esetleg Odell-Beckham most is többet fog a mérgelődni, mint TD-t szerezni, akkor rendben leszünk.

következő mérkőzés: vs New York Giants (2-1)


2. (7.) GREEN BAY PACKERS (2-1) -4
Kiélezett meccsen majdnem elszórakozták tetemes előnyüket a csoportrivális Lions ellen. Hamar nagy előnyre tettek szert, de ha a meccs csak 10 perccel tovább tart nem biztos, hogy a végén ők örülhettek volna. A Packers eddigi két sikeréből mindkettőt éppen csak megnyerték, több kell tőlük, ha a playoff-ra pályáznak.

Lesz most egy kis idejük átgondolni az eddigi eseményeket és azt, hogy mit kéne jobban csinálniuk, ugyanis a héten nem lépnek pályára.

következő mérkőzés: pihenőhéten vannak


3. (18.) DETROIT LIONS (1-2) +2
Későn ébredtek és kapcsolódtak bele a meccsbe érdemi szempontból, így bár szépen hozták a játékokat a vége felé a tetemes lemaradást nem sikerült semmissé tenni a Packers ellen, így zsinórban másodjára kaptak ki. Nem feltétlenül rossz a Lions teljesítménye, bár ez a mérlegen nem igen látszik meg.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy kötelező győzelem elé néz a Detroit még akkor is, ha idegenben kell pályára lépniük. Ellenfelük a Bears lesz, aki liga második leggyengébb együttesének számít idén, igen a Browns-t nehéz alulmúlni. Itt a Lions-nak áll a zászló meglátjuk mihez kezdenek vele.

következő mérkőzés: @ Chicago Bears (0-3)


4. (31.) CHICAGO BEARS (0-3) 0
A Dallas ellen elvesztették idei harmadik mérkőzésüket is, így bár jobban nem csúsztak vissza a ranglistán a megítélésük továbbra sem fényes. A Chicago egyszerűen csak szenved, talán jót tenne nekik, ha már itt véget érne a szezon. Ha így folytatják idén még jó pár nagy pofonba beleszaladnak.

Csoportrangadón fogadják a Lions esélyesét és nem lesz egyszerű dolguk. A vendég számítanak abszolút esélyesnek, a Bears számára könnyen benne van, hogy 4 vereséggel indítják a szezont.

következő mérkőzés: vs Detroit Lions (1-2)

Első szám: csoportban elfoglalt hely | Első zárójel: a ligában elfoglalt hely | Második zárójel: mérleg | Zárójelek utáni rész: előző héthez képest a változás (jelen esetben a tavalyi év végi eredményéhez képest)

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com