Előzetes: Giants – Vikings (Alapszakasz – 4. hét)

Megint egy egész világ figyeli majd a Vikings meccsét, a csapat a Monday Night Football keretén belül, ahol a New York Giants együttesét fogadja.

Ma este arra készülünk, hogy folytassuk a jól kezdett szezont az jelenlegi ellenfelünket, a New York Giants csapatát is legyőzzük. Két erős csapat fog ma összecsapni a US Bank Stadium gyepén, ráadásul a meccs végkimenetelét nem igazán lehet biztosra venni.

A Vikings eddig dominál a meccsen, már ami a védelmét illeti, de ehhez nagyon hiányzik a jó támadójáték. Hiába a sok szerzett labda és a ligaelsőséget érő 15 sack már most a védelmünk nagyon nagy terhelést kap, hiszen a meccs jelentős részében ők tartózkodnak a pályán, míg jobbára az offense az oldalvonal mellől figyel és reménykedik. Na nem kell leírni támadóinkat se, de a kidőlt kezdő irányítót és a kezdő futót nehéz pótolni, bár úgy tűnik, hogy az irányítót mindenféle gond nélkül sikerült. Mert valljuk be őszintén, Bradford simán hozza a Bridgewater által mutatott szintet, vagy talán még jobb is. Vannak Bradford-nak olyan passzai (például a Panthers ellen Rudolph-nak adott TD passz), amit Teddy nem biztos, hogy bevállalt volna.

A passzjáték sokat javult, sőt Diggs-nek hála hosszú évek után ismét volt legalább 180 yardot elkapó játékosunk, de a többiek is, mint Thielen és Rudolph is szépen hozzák a yardokat. Sajnos nem sok offense TD-t jegyezhettünk fel eddig, futásból meg egyenesen nullát. A földön való játékunk idén csak szenved. Peterson kiesésével (aki mondjuk szintén nem termelt igazán) talán csak rosszabb lett. A cseréink egyszerűen nem bírnak kiszakadni és nagy játékokat hozni. Itt mondjuk szerepe van annak is, hogy átalakulóban a megszokott támadófal és kisebb-nagyobb sérülés mindig hátráltat minket. Most épp Alex Boone küzd kisebb csípősérüléssel, de elvileg játszik ma, mert a hét második felében már edzett.

A Giants futás elleni védelme nagyon jól szerepel, átlagosan alig több, mint 77 yardot engednek az ellenfélnek. Ez már önmagában is szép eredmény, de ellenünk, ha folytatjuk az eddigieket, akkor gondok lesznek. Mindössze 51 yardot átlagolunk futásból, ami édeskevés, igaz az összyardok tekintetében is messze elmaradunk az élbolytól. 

A meccset a védelem kimagasló teljesítményével is bebiztosíthatjuk, hiszen a Vikings az egyik, ha nem a legjobb idén. 15 sack-el vezetjük a listát és a rengeteg labdaszerzés is a mi javunkat szolgálja. Manning, aki szereti elszórni a labdáit ma is bűnhődhet, reméljük Smith, Newman és Waynes is a helyén lesz. Ha már védelem, akkor a múlthéten visszatérő Xavier Rhodes ma kiemelt szerepet kap, hiszen ő fogja vigyázni majd az egykezes elkapásairól híres Odell-Beckham-t, aki elég jól termelt legutóbb a Washington ellen. Ma t mindenképp ki kell kapcsolnunk, de Manning-et sem szabad érvényesülni hagynia. A defense line-unk nagyon jó. Bár Floyd sérülés miatt nem játszik egy ideig, Joseph és a többiek megoldják a dolgot. Ráadásul a hal szélé Griffen, Robison és a fiatal Hunter is kiváló idényt fut eddig, ráadásul utóbbi játékosunk mindig képes fokozni korábbi teljesítményét. Ha így folytatja nagy játékos válhat az egykor LSU játékosból. 

Egy a lényeg, meg kell nyerni a mai meccset. Mondjuk egy olyan eredménnyel, mint tavaly már elégedettek lennénk. A találkozó kedd hajnali 2:30-kor kezdődik (magyar idő) és a Sport2 élőben közvetíti.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: newsreportcenter.com