A Vikings folytatja a tökéletes szezont, a Giants sem állta utját

Nem változott semmi, a Vikings továbbra is a győztes úton halad, a Giants sem tudott megállítani minket.

A Minnesota Vikings csapata újabb főműsoridős mérkőzésen kellett, hogy szerepeljen, ellenfele a sokszor kiszámíthatatlan New York Giants együttese volt.

A negyedik héten már a másodjára játszottunk kiemelt meccset és ennek rendje és módja szerint hoztuk a kötelezőt. Persze volt, amikor izgulnunk kellett, de a végkimenetel és a pontkülönbség pont elég volt ma is.

Több, mint 65 ezer szurkoló gyűlt össze legutóbb a US Bank Stadium-ban, ahol a Vikings menetelésének lehettek szem és fültanúi.

A meccset a vendég csapat kezdhette, de majd 5 perces drive végén puntolásra kényszerültek, ami nagyon jól lett kivitelezve, hiszen mi a saját 1 yardosunkról indulhattunk meg. Persze még talán nem voltunk annyira felpörögve, de az első kísérletet nem bírtuk elérni, így Locke is puntolhatott. Tette ezt nagyon jól, hiszen a Giants visszahordója, Harris elügyetlenkedte és kiejtette a labdát, amit a szemfüles Sherels gyűjtött be, így 50 yardos „előrehaladással” továbbra is mi támadhattunk. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a drive végét Matt Asiata 1 yardos TD futás azárta.

Sorra jöttek a puntok, miközben a csapatok próbáltak előrébb jutni kisebb-nagyobb sikerrel. A második negyedben aztán ismét eljött a Viking roham. A passzok és futások remek variálásával szépen jöttünk előre, majd befejezésképp Bradford ismét kiosztott egy TD passzt kedvenc célpontjának, Kyle Rudolph-nak, aki ezzel háromra növelte az idei pontszerzéseinek számát.

Két másodperccel a szünet előtt a Giants is feliratkozott az eredményjelzőre, Josh Brown 40 yardról értékesített egy mezőnygólt.

A második félidőt mi kezdtük és ekkor jött a már sajnos szokásosnak mondható kihagyott Walsh mezőnygól. Nem sokkal később a védelmünk is jobban megmutatta magát, Rhodes húzta le Manning passzát, aki Beckham Jr. felé passzolt. Afelé a Beckham Jr. felé, aki a nagy beharangozások ellenére 3 elkapással és 23 yarddal zárta a mérkőzést.

Érdekesség megjegyezni Rhodes-al kapcsolatban az alábbi statisztikát. Az irányítók – mikor az ő általa követett elkapó felé dobták a labdát – a 10 kísérletből mindössze három volt sikeres, amiből csak 23 yardot értek el, az irányítók mutatója pedig kerek 0.0. Ehhez társul a 0 TD, 1 interception és 1 levédekezett passzkísérlet. Persze ez a statisztika csak két meccs alatt jött össze, de nem mutatnak rosszul.

Walsh a harmadik negyed eleji mellé rúgott mezőnygólját a végén egy 44 yardról értékesített kísérlettel kompenzálta.

A zárónegyedben mindkét csapat beért egy-egy alkalommal a végzónába. A Giants egy hatalmas Vikings védelmi hibának köszönhetően előbb 67 yardot haladt előre Perkins elkapásával, majd Darkwa 1 yardról a gólvonal mögé ért be. A bizakodás azonban nem tartott sokáig vendég oldalon, McKinnon 4 yardról futott TD-jével újabb hatpontost ért el a támadósor, immáron harmadik alkalommal. A meccs előtt egy futott TD-nk sem volt, most már van kettő is. Ezt azért rendszeresíteni kellene.

A végéig még két alkalommal állítottuk meg 4. kísérletre a New York-i csapatot és a már korábban kialakult 10:24-es eredmény végül végeredmény lett, amivel eldőlt, hogy a Vikings ezen a meccsen is győztesként hagyhatja el a pályát.

Már csak három csapat mondhatja el magáról, hogy minden meccsét megnyerte idén. A Denver Broncos (4-0), a Philadelphia Eagles (3-0) és természetesen a Minnesota Vikings is ide tartozik, akik 4-0 –ás mérleggel állnak és továbbra is ez a legjobb idénykezdés 2009 óta.

Az ötödik héten a Houston Texans csapatát fogadjuk majd hazai pályán, akik legutóbb a Titans együttesét verték 27:20-ra. Ez a meccs már normál emberi időben kezdődik vasárnap este 19 órakor (magyar idő).

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: sportsnewscoverage.com