Újabb korábbi 1/1-es Minnesotában!

A tegnapi nap folyamán a Minnesota Vikings leigazolta a 2008-as draft első választottját a tackle poszton bevethető  Jake Longot.

Erre azért volt szükség, mert sajnos sérültlistára tettük a jobb oldali tackle Andre Smitht, aki még a múlt heti hétfő esti rangadón dőlt ki. A tricepszét a héten fogják műteni, és ebben a szezonban már nem léphet pályára.

Jake Longot karrierje első négy évében beszavazták a Pro Bowlra a Miami Dolphins színeiben, ahol akkoriban a jelenlegi támadófal edzőnk Tony Sparano volt a head coach. A 2011-es szezon utolsó előtti mérkőzésén elszakadt a jobb bicepsze, így hiába választották be zsinórban harmadszor a Pro Bowlra, ott nem tudott részt venni. 2013-ban szabadügynök lett, és a St. Louis Rams csapatához igazolt. 2014 október 26.-án ACL szakadást szenvedett, és a szezon végén a Rams megvált tőle. 2015-ben a Falcons szerződtette, de ott 4 meccs alatt mindössze 11 támadójátékban volt a pályán.

Tehetsége vitathatatlan, viszont sorozatos sérülései rizikós igazolásnak minősítik. (az idei offseasonben majdnem leigazolta a Baltimore Ravens, de végül az a megállapodás meghiúsult). De mivel a támadófalunkból folyamatosan dőlnek ki az emberek, muszáj kockáztattnunk. Reméljük elkerülik a sérülések, és ugyanúgy ahogy a másik korábbi 1/1-esünk, újra magára talál és másodvirgzásba kezd.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: twitter.com