A Buccaneers defenséről!

Ha a Panthers elleni mérkőzés statisztikai lapjára nézünk, azt láthatjuk, hogy a legfontosabb adat egyértelműen a 14 kapott pont. Ezt látva könnyen vonhat le az ember olyan konzekvenciákat, hogy ez egy roppant jó védelem volt. A valóság azonban kissé sarkaltabb.

Mike Smith-t a találkozó egyik nagy nyertesének titulálta a sajtó és alapvetően valóban igaz, hogy kevés pontot kaptunk, a futásokat a mérkőzés döntő részében megállítottuk. Különösen megsüvegelendő ezúgy, hogy egy a sérüléshullám miatt teljesen felforgatott védőfallal voltunk kénytelenek kiállni. Példának okáért John Hughes egy hete volt még ekkor a rosterünkön.

Én bevallom egy lyukas garast nem adtam volna azért, hogy a Bucs sikerére fogadjak, elnézve a védelemben felmerülő nehézségeket. Ennek ellenére megoldottuk és ez zseniális fegyvertény. Azt hiszem a védelemből egyértelműen Brent Grimes az aki mindenképp kiemelést érdemel. Bár a Kelvin Benjamin, Greg Olsen kettőssel neki is akadtak gondjai, ezek főleg olyan problémák voltak, amiket a két megnevezett ellenfél elképesztő fizikális fölénye okozott. Grimes interception-je úgy gondolom a mérkőzés kulcs szituációja volt. Ha ott TD-t szerez a Panthers, elveszítjük a mérkőzést.

A negatív dolgokról annyit, hogy az ellenfél irányítója, Derek Anderson teljesen szabadon igazgatta saját alakulatát. Nemhogy sack nem került foganatosításra ellene, de még csak megütni sem sikerült egy alkalommal sem. Sőt, talán még a testszaga sem legyintette meg egyik védőnket sem. Ez egyrészt a védőfalban felmerülő sérülés okozta problémáknak volt köszönhető. Másrészt Mike Smith teljesen feladta a blitz-ek hívását. Így a passzsiettetésben a négy falember magára maradt. Ennek az eredménye volt ez az Anderson féle lubickolás.

Ami rendkívüli módon nem megy, az a passzvédekezés a LB-ek és azok mögötti területeken. Elképesztő zűrzavart tudott okozni Kelvin Benjamin a pálya közepén megjelenve és ugyanezt a zavart okozta Greg Olsen ugyanott, valamint külső útvonalakon. El lehet mondani azt hiszem, hogy ezt a két játékost nem igazán sikerült tartani.

Ennek ellenére, ahogy azt minden hozzáértő elmondja, a döntő az, mennyi pontot termelsz és mennyit kapsz! Vagyis csak a W számít. Az pedig most megvolt!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com