Norv Turner távozott a csapattól, ideiglenes edző irányítja a támadókat

Nem tudom mennyire meglepetés, de a mai napon Norv Turner, aki eddig a Minnesota Vikings támadó koordinátori posztját töltötte be távozott a csapattól.

Sorozatban két vereségen van túl a csapat és mindkettőn jól megfigyelhető, hogy a támadók ötlettelenül játszottak és nem voltak képesek olyat tenni, hogy azzal előrehaladjon a csapat.

A mai napon, helyi idő szerint reggel 6:30-kor Norv Turner bejelentette, hogy távozik a Minnesota Vikings együttesétől. Ez a műtéten átesett Mike Zimmer-t új volt, hiszen azt mondta, nagyon nagyon meglepődött Turner döntésén és nem teljesen érti a tettét.

Turner egy már sok mindent megélt edző a ligában, hiszen ez már a 32. éve, hogy az NFL-ben tevékenykedik. Volt már vezetőedző és sokszor koordinátor és pozíciós edző is. 2014-ben csatlakozott a Vikings-hoz, ahol bár voltak ígéretes jelek, összességében nem tudott maradandót alkotni, így az, hogy most távozik talán jót tehet a csapatnak.

“Óriási tiszteletem Mike Zimmer-nek, a teljes edzői stábnak és az össze játékosnak, de itt az ideje, hogy most lelépjek, ez a csapat érdeke. Hálás vagyok a Wilf családnak, hogy ezt a pár évet ebben a kiváló közegben eltölthettem és szeretném látni, hogy a játékosok és az edzők sikerre vezetik ezt a csapatot.”

 – Norv Turner ezt a hivatalos közleményt jelentette meg.

Mike Zimmer elmondta, hogy

“nagyon meglepődtem Turner döntésén. Ő egy nagyszerű edző, nagyszerű tanár, nagyszerű ember. Sokat tanított nekünk, sokat segített, beleértve, hogy már a második évben megnyertük a csoportunkat. Nem mindig a statisztikákat kell nézni, ez többről szól. Meg kell érteni, hogy hogyan is játsszák ezt a játékot, hogyan kell úgy játszani, mint egy csapat.” 

Turner távozása után ideiglenesen a Vikings tight end edzőjét, Pat Shurmur-t nevezték ki támadó koordinátornak. Számára nem lesz életidegen ez a poszt, hiszen a Vikings-ba érkezése előtt 2013 és 2015 között a Philadelphia Eagles-nél töltött be hasonló posztot, sőt 2015-ben megbízott vezetőedzőként együtt is dolgozott Sam Bradford-al az Eagles-nél. Shurmur továbbra is megtartja majd a TE edzői posztját is, Zimmer elmondta, egyelőre nem lesz változás a személyi állományban.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com